Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2015,
13.56

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roman Leljak osebni stečaj Sparkasse

Četrtek, 8. 10. 2015, 13.56

5 let, 7 mesecev

Poslovnež Roman Leljak v osebnem stečaju, banki dolguje 553 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na zahtevo banke Sparkasse je sodišče julija začelo osebni stečaj nad samostojnim kulturnim delavcem in podjetnikom Romanom Leljakom, ki naj bi banki dolgoval 553 tisoč evrov.

Poslovnež in kulturni delavec Roman Leljak je končal v osebnem stečaju, v Financah pišeta Aleš Perčič in Novica Mihajlovič. Leljak naj bi banki Sparkasse dolgoval 553 tisoč evrov.

Sodišče je v začetku letošnjega julija na zahtevo omenjene banke začelo osebni stečaj Romana Leljaka, a se je ta na sklep sodišča pritožil. Višje sodišče je septembra njegovo pritožbo zavrnilo.

Leljakov dolg banki Sparkasse: 553 tisoč evrov Banka je Leljakov osebni stečaj zahtevala zaradi osebnih poroštev, ki jih je poslovnež dal za posojila družbi Kajle, hotelskega in turističnega podjetja v lasti Rudolfa Leljaka, ki jo vodi Roman Leljak.

Sparkasse je na podlagi treh kreditnih pogodb družbi Kajle odobrila tri posojila, visoka 180 tisoč, 88 tisoč in 16 tisoč evrov. Celoten dolg se je skupaj z obrestmi in stroški izvršbe do 15. februarja lani povzpel na 553 tisoč evrov, na Financah povzemajo sklep višjega sodišča.

Ker dolga družba Kajle in solidarnostni porok Leljak nista poravnala, izvršilni postopki pa niso bili uspešni, je sodišče presodilo, da je podana domneva insolventnosti.

Kdo je Roman Leljak? Roman Leljak je danes znan kot samostojni kulturni delavec, ki raziskuje arhive in zločine Udbe. Na svoji spletni strani je v življenjepisu napisal, da je končal posebno šolanje za šifranta v Jugoslovanski armadi in posebno šolanje v vojaškem centru varnostne službe v Pančevu. Zaposlen je bil v Jugoslovanski vojski, najprej kot šifrant, kasneje pa kot organ varnosti v jugoslovanski armadi.

V 90. letih prejšnjega stoletja se je podal v podjetništvo. Bil je posrednik posojil za nakup avtomobilov, katerih velik ljubitelj je tudi sam. V tistem obdobju naj bi vozil rdečega lamborghinija in bil sovoznik v reliju, ki ga je vozil zdajšnji koprski župan Boris Popovič. Sporni finančni posli so ga leta 2008 privedli v zapor, na prostosti pa se je posvetil raziskovanju.

Z Romanom Leljakom smo govorili po telefonu, a zadeve ni želel komentirati.

Ne spreglejte