Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2023,
20.40

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

tožba prisilna poravnava osebni stečaj Donald Trump Rudy Giuliani

Četrtek, 21. 12. 2023, 20.40

4 mesece, 1 teden

Nekdanji newyorški župan Giuliani razglasil osebni stečaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
Rudy Giuliani | Nekdanjemu županu so pripisovali uspešne ukrepe za zmanjšanje kriminala v mestu in odločno vodenje New Yorka v času terorističnih napadov 11. septembra 2001. Zapletlo pa se je, ko je postal odvetnik nekdanjega predsednika Donalda Trumpa in je po volitvah leta 2020 vlagal brezpredmetne tožbe proti izidom volitev v številnih zveznih državah. | Foto Reuters

Nekdanjemu županu so pripisovali uspešne ukrepe za zmanjšanje kriminala v mestu in odločno vodenje New Yorka v času terorističnih napadov 11. septembra 2001. Zapletlo pa se je, ko je postal odvetnik nekdanjega predsednika Donalda Trumpa in je po volitvah leta 2020 vlagal brezpredmetne tožbe proti izidom volitev v številnih zveznih državah.

Foto: Reuters

Nekdanji župan New Yorka Rudy Giuliani je danes na newyorškem sodišču podal vlogo za stečajno zaščito po 11. poglavju oziroma prisilno poravnavo, potem ko je izgubil tožbo zaradi obrekovanja dveh volilnih delavk v Georgii in mora plačati 146 milijonov dolarjev odškodnine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Giuliani je v sodni vlogi za stečaj navedel, da ima okrog deset milijonov dolarjev premoženja, raznih obveznosti pa za 500 milijonov dolarjev. "Vloga ne bi smela nikogar presenetiti. Nihče ne verjame, da bi lahko župan Giuliani plačal tako visoko odškodnino. Stečajna zaščita mu bo omogočila čas za dokončanje pritožbenega postopka in obenem ponudila preglednost njegovih financ pod nadzorom sodišča tako, da bodo vsi upniki enakopravno obravnavani," je sporočil Giulianijev svetovalec Ted Goodman.

Giuliani je vlogo za osebni stečaj vložil na zveznem sodišču južnega okrožja New York, kjer je nekoč, še preden je postal župan, zaslovel kot zvezni tožilec z uspešnimi pregoni organiziranega kriminala.

Nekdanjemu županu so pripisovali uspešne ukrepe za zmanjšanje kriminala v mestu in odločno vodenje New Yorka v času terorističnih napadov 11. septembra 2001. Zapletlo pa se je, ko je postal odvetnik nekdanjega predsednika Donalda Trumpa in je po volitvah leta 2020 vlagal brezpredmetne tožbe proti izidom volitev v številnih zveznih državah. Vse njegove tožbe so propadle, Giulianiju pa so ostali veliki pravdni stroški po odškodninskih tožbah zaradi izjav, ki jih je dajal glede domnevnih volilnih prevar, ki jih ni bilo.

Proti Giulianiju je tožbo zaradi obrekovanja in kršitve zasebnosti vložil sin predsednika ZDA Hunter Biden, nekdanja uslužbenka Noelle Dunphy pa ga toži zaradi spolnega napada.

Rudy Giuliani
Novice Nekdanjemu županu naložili astronomsko odškodnino
Lou Dobbs
Novice Lahko milijardne tožbe uničijo "Trumpovo" televizijo?
Rudy Giuliani
Novice Mož, ki je bil strah in trepet newyorških mafijcev
Rudy Giuliani
Novice Z novim koronavirusom okužen tudi Trumpov odvetnik Giuliani
Donald in Ivanka Trump
Novice Trump naj bi razmišljal o možnosti, da pomilosti sebe in svoje otroke
Ne spreglejte