Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
6. 1. 2015,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

mobilne aplikacije Android Sony

Torek, 6. 1. 2015, 11.36

8 let

Tanjši, a zmogljivejši televizorji, ure, ki spremljajo vedno več vsakdana …

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nosljive tehnologije ter slika in zvok najvišje ločljivosti so trendi, ki jih tudi Sony poudarja na letošnjem sejmu CES v Las Vegasu.

Sonyjev oddelek za mobilne komunikacije je na letošnji prireditvi CES v Las Vegasu poudaril nosljive tehnologije. Zbirko SmartWear je obogatil z uro SmartWatch 3 s prepoznavno podobo nerjavnega jekla, predstavil pa je tudi koncept nosljive naprave za sprotno spremljanje teka z vodoodpornimi slušalkami z več senzorji. Polna moč z aplikacijami SmartWatch 3 ima 4,1-centimetrski zaslon TFT LCD, ki obljublja dobro vidljivost tudi ob močnem soncu, prodajati pa naj bi ga začeli prihodnji mesec. V prihodnjih tednih bo Sony Mobile na trg poslal tudi novo držalo za SmartWatch 3, ki bo omogočilo uporabo kateregakoli standardnega 24-milimetrskega paščka za uro. Polno funkcionalnost pa nova ura dosega v povezavi tako z enim od združljivih mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android kakor tudi z namenskimi aplikacijami: še ta mesec bosta na voljo aplikaciji Golfshot in iFit 3, ki delujeta (tudi) s samostojno nosljivo uro SmartWatch 3.

Tehnologija SmartWear, Sony jo je prvič predstavil lani, je omogočila še lažje spremljanje vsakodnevnih dogajanj, vključno s postavljanjem ciljev in nalog ter spremljanjem napredka pri njihovem doseganju. Podatke hrani aplikacija Lifelog, katere vmesnik je dostopen na vseh napravah, povezanih v internet. Tudi snemanje s sliko v ločljivosti 4K Sony pa je predstavil tudi 12 novih LCD-televizorjev v štirih serijah 4K Ultra HD Bravia – vsem je skupen procesor Sony X1 za ustvarjanje slike visoke ločljivosti. Serija X9000C je po njihovih zagotovilih najtanjša serija televizorjev na svetu, saj na najtanjšem delu ti televizorji merijo približno 4,9 milimetra. Serija X9300C podpira zvok visoke ločljivosti, s posebno tehniko obdelave zvoka pa tudi pri običajnih televizijskih oddajah zagotavlja zvok, ki se približuje zvoku visoke ločljivosti. Podporo sliki najvišje ločljivosti zagotavljajo tudi z novo videokamero Action Cam.

Možnost povezovanja televizorjev in mobilnih telefonov krepijo z opremljanjem vedno večjega števila televizorjev z operacijskim sistemom Android, v zvoku visoke ločljivosti pa je mogoče uživati tudi z desetimi novimi avdionapravami, vključno z najnovejšim predvajalnikom Walkman. V Las Vegasu Sony razkazuje tudi prototip avtomobilskega predvajalnika z zvokom visoke ločljivosti (Hi-Res).

Ne spreglejte