Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 2. 2024,
14.48

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

Natisni članek

mobilni podatki pametni telefon

Petek, 9. 2. 2024, 14.48

2 meseca, 2 tedna

Račun za kar 13 tisoč evrov: poraba mobilnih podatkov odnesla ministra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88
Michael Matheson | Afera s porabo mobilnih podatkov v vrednosti skoraj 13 tisoč evrov je na Škotskem izbruhnila novembra lani, minister pa je sprva vztrajal, da so se stroški porabe mobilnih podatkov od decembra 2022 kopičili na njegovih službenih potovanjih. Naposled je priznal, da je za visok strošek porabe mobilnih podatkov kriv njegov sin. | Foto Guliverimage

Afera s porabo mobilnih podatkov v vrednosti skoraj 13 tisoč evrov je na Škotskem izbruhnila novembra lani, minister pa je sprva vztrajal, da so se stroški porabe mobilnih podatkov od decembra 2022 kopičili na njegovih službenih potovanjih. Naposled je priznal, da je za visok strošek porabe mobilnih podatkov kriv njegov sin.

Foto: Guliverimage

Škotski zdravstveni minister Michael Matheson je v četrtek odstopil zaradi očitkov, da je jeseni na družinskih počitnicah v Maroku na službeni tablici porabil za skoraj 13 tisoč evrov mobilnih podatkov. Po njegovih navedbah je za porabo mobilnih podatkov kriv njegov najstniški sin, ki je v maroškem mobilnem omrežju gledal nogometne tekme.

Matheson, ki je v svoji dolgoletni politični karieri pred nastopom mandata zdravstvenega ministra opravljal vrsto funkcij v škotski vladi, je ob odstopu dejal, da "je v njegovem interesu in interesu vlade, da se umakne s položaja", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Škotski parlament naj bi o njegovi usodi sicer odločal v prihodnjih tednih, a je Matheson, član vladajoče Škotske nacionalne stranke, odstopil, da z vztrajanjem na položaju ne bi "obremenjeval stranke".

Afera s porabo mobilnih podatkov v vrednosti skoraj 13 tisoč evrov je na Škotskem izbruhnila novembra lani, minister pa je sprva vztrajal, da so se stroški porabe mobilnih podatkov od decembra 2022 kopičili na njegovih službenih potovanjih. Naposled je priznal, da je za visok strošek porabe mobilnih podatkov kriv njegov sin.

Škotski premier Humza Yousaf je novembra sicer dejal, da ima minister njegovo "neomajno zaupanje" in da se napake dogajajo. Ob Mathesonovem odstopu pa so škotske opozicijske stranke opozorile, da je odlašanje z odločitvijo o usodi ministra škodilo tudi škotskemu premierju, navaja AFP.

Ne spreglejte