Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2011,
14.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

pošta rop preiskava

Četrtek, 30. 6. 2011, 14.35

8 let

Zoper osumljena umora poštne uslužbenke v Kresnicah uvedena preiskava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oba osumljena za rop pošte v Kresnicah in umor tamkajšnje poštne uslužbenke ostajata v priporu, je odločil zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča.

Na sodišču so še pojasnili, da je preiskovalni sodnik zoper oba osumljena izdal sklep o uvedbi preiskave.

Ena pritožba Sodišče je prejelo eno pritožbo zoper odredbo na pripor ter imelo 48 ur časa, da o tem odloči. Pripor je preiskovalna sodnica odredila v petek. Za enega osumljenca je pripor odredila zaradi možnosti ponovitve kaznivega dejanja, za drugega osumljenca pa tudi zaradi možnosti pobega.

Najprej so prijeli domnevnega voznika vozila O ropu pošte v Kresnicah, v katerem je umrla poštna uslužbenka, je bila policija obveščena minuli torek popoldne. Najprej so prijeli domnevnega voznika vozila, s katerim naj bi osumljenca po ropu pobegnila. Minuli četrtek popoldne pa so prostost odvzeli še mladeniču, ki naj bi poštno uslužbenko ustrelil.

Kazen med 15 in 30 leti zapora Po aretacijah so na ljubljanski policijski upravi napovedali kazenske ovadbe zaradi umora iz koristoljubja in zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja. Kazen za umor iz koristoljubja je med 15 in 30 leti zapora.

Stara znanca policije Osebo, ki so jo policisti prijeli kot prvo, je policija poprej obravnavala dvakrat, in sicer zaradi posesti prepovedane droge. Druga oseba, ki so jo prijeli v četrtek, pa je bila že trikrat obsojena zaradi več kaznivih dejanj.

Istega dne naj bi oropala tudi pošto v Divači Osumljenca naj bi sicer istega dne, ko se je zgodil rop v Kresnicah, v dopoldanskem času oropala že pošto v Divači. Od tam sta odnesla 370 evrov, iz pošte na Kresnicah pa 1600 evrov.

Ne spreglejte