Za uboj s traktorjem 14 let in sedem mesecev zapora

Okrožno sodišče v Ljubljani je Asmira Sulejmanovića, ki ga obtožnica bremeni uboja iz koristoljubja znanca Branimirja Bajdeta ter kraje njegovega traktorja, spoznalo krivega ter mu dosodilo enotno kazen 14 let in sedem mesecev zapora.

Foto: Thinkstock

Julija lani naj bi Sulejmanović na Ključevici nad Trbovljami Bajdeta nalašč povozil s traktorjem, ga nato zanj privezal z verigo in truplo odvrgel v globel. Iz njegove hiše naj bi potem vzel še najmanj 250 evrov, vzel žrtvin traktor in odšel popivat.

Tožilka Ana Bučar Brglez je za obtoženega, ki je po njenih besedah "hladnokrvno vzel življenje človeku, ki mu je bil blizu in mu je v življenju stal ob strani", zahtevala 30-letno zaporno kazen.

Zagovornica Irena Ferme medtem vztraja, da je šlo za nesrečo. "Niti izvedenec prometne stroke ni znal pojasniti, kako se je oškodovanec znašel pod zadnjimi kolesi traktorja," je dejala po izreku sodbe in dodala, da ko je obdolženi Bajdeta privezal za traktor, je bil ta že mrtev. "To pa je lahko zgolj kaznivo dejanje skrunitve trupla, česar mu obtožnica sploh ne očita," je opozorila in napovedala pritožbo.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano