Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 7. 2011,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

casino prevara

Petek, 29. 7. 2011, 15.27

8 let

Z goljufijami pri igrah na srečo do dobrih 250 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Štiriindvajsetletni državljan Slovenije in Italije je kot uslužbenec lipiške igralnice do bogatih vložkov pomagal 72-letnemu Pirančanu.

Konec junija 2011 je uprava družbe igralnice v Portorožu koprskim kriminalistom ovadila svojega uslužbenca, in sicer 24 let starega državljana Slovenije in Italije z območja Sežane, pa tudi 72-letnega Pirančana, ki ju sumijo dveh goljufij pri igranju iger na srečo v igralnici v Lipici. Na premeten način naj bi tako prišla do 244.662 evrov protipravne koristi. In kako so se zadeve lotili? 24-letni osumljenec v vlogi krupjeja je pri igri s kartami 14. junija pri igri draw poker nameščal karte 72-letniku tako, da je slednji ta dan priigral zmagovalni dobitek 243.646 evrov. Na identičen način naj bi vajo ponovila štirinajst dni pozneje in starejšemu osumljencu omogočila dobitek v višini 1.016 evrov.

Starejši je mlajšega poučeval

Na podlagi prejete prijave, pridobljenih videoposnetkov nadzornih kamer v igralnici ter zbiranja obvestil so policisti ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum goljufije v združbi dveh oseb. Da bi osumljencema dejanje tudi dokazali, so pridobili potrebna dovoljenja za prikrite preiskovalne ukrepe, s čimer so svoje sume potrdili. Namen: 72-letnik, sicer upokojeni delavec krupje, naj bi 24-letnega osumljenca naučil, kako nameščati karte, da se doseže zmagovalno kombinacijo kart.

Dejansko je nato 24-letnik v vlogi krupjeja na naučeni način 14. junija namestil zmagovalno kombinacijo kart 72-letniku, ki je igral igro draw poker, in mu tako omogočil dobitek tako imenovane kraljeve enobarvne lestvice, s čimer si je zagotovil izplačilo najvišjega možnega dobitnega zneska pri tej igri, to je 243.646 evrov. Igralnica je na dan dobitka v skladu z internimi pravili 72-letnemu osumljencu isti dan izplačala gotovino v znesku 50.000 evrov, preostanek pa naj bi igralnica izplačevala osumljenemu še enkrat mesečno v zneskih po 50.000 evrov do izplačila dobitka.

Ko sta svojo namero izpeljala še 28. junija, je krupje ponovno namestil osumljenemu igralcu zmagovalno kombinacijo kart štirih asov oziroma poker asov, si je igralec prislužil še dobrih tisoč evrov.

Grozi jima do osem let zapora Mesec pozneje, torej 14. julija, je 72-letnik prišel v igralnico po drugi del obroka priigranega dobitka v znesku 50.000 evrov, a so odgovorni v družbi to odklonili. Koprski kriminalisti so 26. julija prijeli oba osumljenca, opravili hišne preiskave na naslovih bivanja ter zaslišali oba osumljenca.

Med hišno preiskavo so pridobili tudi materialne dokaze, ki dokazujejo vpletenost obeh v dogovor za izvrševanja kaznivih dejanj goljufije na škodo igralnice. Naslednji dan so oba s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja goljufije privedli pred preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Kopra, ki ju je po zaslišanju izpustil na prostost. Grozi jima od tri do osem let zapora.

Ne spreglejte