SiolNET. Novice Črna kronika
3,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velik požar blizu slovenske meje usoden za več konj #foto #video

3,13

termometer

Gašenje požara blizu Lipnice
Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz

V bližini avstrijskega mesta Lipnica je včeraj do tal pogorelo veliko posestvo s konji. S požarom se je borilo okoli 250 gasilcev, ki jim je delo dodatno oviral močan veter. Ogenj jim je uspelo omejiti šele po uri in pol, vseh konj pa jim ni uspelo rešiti.

Posnetek iz zraka

V okolici Lipnice (Leibnitz), ki je okoli 20 kilometrov oddaljena od slovenske meje, je včeraj okoli poldneva na posestvu z več hlevi in manežami izbruhnil obsežen požar.

Gašenje požara blizu Lipnice Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz Po navedbah lipniških gasilcev je zagorelo v enem izmed hlevov, požar pa se je zaradi močnega vetra in večinoma lesenih objektov hitro razširil na celotno posestvo.

Na prizorišče je prispelo 25 gasilskih društev z okoli 250 gasilci, ki jim je močan veter oteževal gašenje. Pepel je odnašalo proti bližnjemu gozdu, kar je povzročalo dodatne manjše požare. Stavbe, nekatere stare več sto let, so večinoma zgorele do tal.

Gašenje požara blizu Lipnice Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz Požar jim je uspelo ukrotiti šele po poldrugi uri. Na srečo ni zahteval človeških življenj, so pa gasilci na pogorišču našli več trupel konj, ki se jim ni uspelo razbežati.

Gašenje požara blizu Lipnice Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz Vzrok požara še ni znan.

Gašenje požara blizu Lipnice Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz Gašenje požara blizu Lipnice Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz Gašenje požara blizu Lipnice Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz Gašenje požara blizu Lipnice Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz Gašenje požara blizu Lipnice Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 74
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin