Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 5. 2012,
13.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
sojenje

Natisni članek

Torek, 8. 5. 2012, 13.19

8 let, 3 mesece

V Šibeniku začetek sojenja za smrt dveh italijanskih turistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Hrvaški podjetnik Tomislav Horvatinčić je na začetku sojenja v Šibeniku zanikal odgovornost za smrt italijanskih zakoncev, ki sta umrla, ko je z gliserjem trčil v njuno jadrnico.

Horvatinčić je izrazil sožalje otrokom umrlih italijanskih turistov.

Gliser je presekal celotno dolžino jadrnice Tožilstvo bremeni Horvatinčića, da je gliser vozil z veliko hitrostjo in preblizu obali ter nato zaradi tega silovito trčil v 12-metrsko jadrnico. Na njej sta bila 61-letnica in 63-letnik iz Padove, ki sta ob tem umrla. Tožilka Irena Senečić je navedla tudi številne hude poškodbe, zaradi katerih je italijanski par nemudoma umrl. Poudarila je, da je Horvatinčićev gliser presekal celotno dolžino jadrnice.

Grozi mu do deset let zapora Horvatinčić je trdil, da je do tragičnega dogodka prišlo, ker mu je odpovedal avtomatski pilot na gliserju. Dodali so, da se pogaja z družino umrlega para o odškodnini. Morebitni tovrstni dogovor je sicer ločen od sojenja za smrt obeh Italijanov.

Sojenje bodo nadaljevali 28. maja, ko bo pričala ženska, ki je bila s Horvatinčićem na gliserju v času, ko sta trčila v jadrnico. Določili so več narokov do konca leta, na katerih se bo zvrstilo približno 20 prič. Horvatinčiću grozi od tri do deset let zapora.

Ne spreglejte