Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 11. 2020,
8.24

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

4

Natisni članek

noad policija prebežnik migranti

Petek, 6. 11. 2020, 8.24

3 leta, 5 mesecev

V avtomobilu prevažala enajst nezakonitih prebežnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

4

slovenska policija | Fotografija je simbolična. | Foto Siol.net

Fotografija je simbolična.

Foto: Siol.net

Policisti so v četrtek okoli 18. ure v Brežicah ustavili avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da sta državljana Kosova in Pakistana v avtomobilu ford transit connect prevažala enajst Afganistancev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Brežiški policisti so jima odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana še potekajo.

Ob tem so z novomeške policijske uprave sporočili, da so brežiški policisti v noči na petek med opravljanjem nalog varovanja državne  meje na območju Mihalovca  izsledili  in prijeli tri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso končani.

slovenska policija
Novice Prijeli Sirca, ki sta pomagala nezakonitim prebežnikom

Nezakonita prebežnika prijeli tudi v enem od podjetij v Mariboru

Z mariborske polcijske uprave so sporočili, da so policisti v četrtek zjutraj na mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem tovornem  vozilu slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan BiH, odkrili štiri skrite tujce, in sicer tri Afganistance in Pakistanca, ki so hoteli na nezakonit način vstopiti v Slovenijo. Vse tujce so policisti vrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

V enem od podjetij v Mariboru pa so policisti v četrtek dopoldne prijeli dva Afganistanca, ki sta skrita med tovorom na priklopnem tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak v Slovenijo pripotovala z Madžarske. Državno mejo med Madžarsko in Slovenijo sta nezakonito prestopila v Pincah. Postopki s tujcema še potekajo, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Ne spreglejte