Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 8. 2022,
20.04

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

3

Natisni članek

smrtne žrtve Nemčija Legoland nesreča nesreča

Četrtek, 11. 8. 2022, 20.04

1 leto, 8 mesecev

Trčila vlakca smrti: v Legolandu 30 ranjenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

3

vlak smrti | Park Legoland v Günzburgu, ki leži približno 100 kilometrov zahodno od Münchna, je sicer eden od desetih tovrstnih tematskih parkov na svetu in edini v Nemčiji. (fotografija je simbolična) | Foto Getty Images

Park Legoland v Günzburgu, ki leži približno 100 kilometrov zahodno od Münchna, je sicer eden od desetih tovrstnih tematskih parkov na svetu in edini v Nemčiji. (fotografija je simbolična)

Foto: Getty Images

V trčenju dveh vlakcev smrti v zabaviščnem parku Legoland v bližini mesta Günzburg na Bavarskem je bilo danes poškodovanih več kot 30 ljudi, od tega dva huje. Nesreča naj bi se zgodila, ko je eden od vlakcev zaviral, nato je vanj trčil drug vlakec, vendar za zdaj po poročanju britanskega BBC ni jasno, kaj je nesrečo povzročilo.

Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sprva dejal, da je bilo v nesreči poškodovanih devet ljudi, na kraj nesreče pa so napotili vse reševalne enote parka. Po navedbah BBC so tja napotili tudi tri helikopterje.

Nesreča se je zgodila, ko je eden od vlakcev smrti zaviral, nato je vanj trčil drug vlakec. Poškodovani so med drugim utrpeli modrice in odrgnine, je po navedbah dpa še sporočila nemška policija.

Druga nesreča v tednu dni

Trk vlakcev se je zgodil na vstopnem območju za vlakec smrti, imenovan Ognjeni zmaj, ki vozi s hitrostjo do 29 kilometrov na uro.

V nepovezanem dogodku pretekli teden je v drugem zabaviščnem parku v Nemčiji umrla 57-letna ženska, potem ko je med vožnjo padla iz vlakca, še navaja BBC.

Park Legoland v Günzburgu, ki leži približno 100 kilometrov zahodno od Münchna, je sicer eden od desetih tovrstnih tematskih parkov na svetu in edini v Nemčiji.

Smrt, svečka, sveča
Sportal Tragična nesreča: na pripravah ugasnilo življenje mlade slovenske športnice
Hrvaška policija
Novice V prometni nesreči na Krku umrla Slovenka
Osji pik
Novice Ženska po piku os padla s skiroja
Ne spreglejte