SiolNET. Sportal Zimski športi
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Hana Mazi Jamnik (2002-2022)

Tragična nesreča: na pripravah ugasnilo življenje mlade slovenske športnice

10

termometer

Smrt, svečka, sveča | V tragični nesreči na pripravah na Norveškem je umrla mlada športnica Hana Mazi Jamnik. | Foto: Unsplash
V tragični nesreči na pripravah na Norveškem je umrla mlada športnica Hana Mazi Jamnik. Foto: Unsplash

Med pripravami na Norveškem je v tragični nesreči preminila 19-letna Hana Mazi Jamnik, članica slovenske A-reprezentance v teku na smučeh, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, kjer javnost prosijo za spoštovanje zasebnosti njene družine. Na sedežu Smučarske zveze Slovenije bodo prihodnji teden odprli žalno knjigo.

Hana Mazi Jamnik THUMB Sportal Žalna knjiga v spomin na Hano Mazi Jamnik

Kaj točno je botrovalo smrti mlade smučarske tekačice, ki bi 8. decembra dopolnila 20 let, uradno ni znano, norveška spletna stran VG pa poroča, da je 19-letna Slovenka umrla v prometni nesreči, potem ko je v predoru Botshei, blizu kraja Jørpeland, vanjo trčil voznik tovornjaka. Nesreča se je zgodila nekaj pred deveto uro danes dopoldne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SLOSKI (@slo.ski)

Dekle so s helikopterjem odpeljali v univerzitetno bolnišnico Stavanger, kjer pa ji zdravniki žal niso več mogli pomagati. Vozniku so odvzeli prometno dovoljenje in vzorec krvi, ki bo podlaga za test alkoholiziranosti, so sporočili z norveške policije, kjer zaslišujejo priče, na terenu pa so tudi forenziki.

Predor Botshei, kjer se je zgodila tragična nesreča.  | Foto: Google maps Predor Botshei, kjer se je zgodila tragična nesreča. Foto: Google maps

Hana Mazi Jamnik je bila ena najbolj perspektivnih tekmovalk v smučarskem teku, odlična pa je bila tudi v rolkarskem teku.

Lani je na svetovnem prvenstvu na tekaških rolkah na prelazu Lavazze in v Zianu v Italiji osvojila zlato (na 10 km) in srebrno odličje (na 13 km) v mladinski konkurenci. Naslov svetovne mladinske prvakinje je osvojila v drsalni tehniki, naslov podprvakinje pa v klasični tehniki.

Mazi Jamnikova je prejšnji konec tedna tekmovala na rolkarskem festivalu Blink na Norveškem, poročajo na profilu na FB Slo maraton.

Mazi Jamnikova je bila letos prvič uvrščena v A-reprezentanco, ki jo po novem vodi nekdanji olimpijski prvak, Norvežan Ola Vigen Hattestad.

Na Smučarski zvezi Slovenije so družini mlade tekačice izrekli sožalje in javnost prosili za spoštovanje zasebnosti njene družine. 

"Trenutno so vse naše misli pri družini, ki ji izrekamo globoko sožalje. Prosim vas, da v teh težkih trenutkih spoštujete zasebnost družine in članov reprezentance, ki so nad dogodkom pretreseni," so še zapisali na Smučarski zvezi Slovenije. 

Iskreno sožalje vsem, ki ste bili Hani blizu, izrekamo tudi sodelavci Sportala.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin