SiolNET. Novice Črna kronika
1,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Starša Sare Veber odkrito o usodnih trenutkih, ko je Abramov ubil njuno hčer

1,85

termometer

Sebastien Abramov | Sojenje Abramovu, ki je v celjskem priporu zaradi domnevnega umora Sare Veber, se bo nadaljevalo 27. maja, ko bodo zaslišali psihologa, psihiatra in strokovnjaka za balistiko. | Foto: STA
Sojenje Abramovu, ki je v celjskem priporu zaradi domnevnega umora Sare Veber, se bo nadaljevalo 27. maja, ko bodo zaslišali psihologa, psihiatra in strokovnjaka za balistiko. Foto: STA

Na celjskem okrožnem sodišču so danes na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber v okolici Žalca leta 2015, med drugim zaslišali starša umrle. Kot je dejala njena mama, je na tragični dan med likanjem zaslišala močan pok, zato je stekla v dnevno sobo, tam pa našla hčer v nenavadnem položaju.

Abramov je med preiskavo sicer dejal, da je Vebrovo ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, na začetku sojenja pa je zavrnil zagovor in napovedal, da se bo zagovarjal skozi sodni postopek.

Sarina mati je na današnjem pričanju dejala, da je poskušala hčer oživljati, medtem pa se je Abramov umaknil na balkon. Na kraj dogodka so najprej prispeli policisti, potem pa še reševalci, ki jih je poklical Abramov.

Sebastien Abramov Novice Abramov na sojenju za domnevni umor Sare Veber zavrnil zagovor #video

"Sara se je spremenila"

Po materinih besedah se je Sara, s katero sta imeli zaupen odnos, potem ko je spoznala Abramova, spremenila. Zaprla se je vase, čeprav je bila pred tem živahno in zgovorno dekle. Kot je ocenila, v hčerinem razmerju z Abramovom ni bilo vse v redu, saj jo je nekajkrat videla jokati. Od sosedov je tudi slišala, da je Saro zmerjal. Ko je šel na sprehod, pa je vedno imel s seboj plinsko pištolo, je dodala.

Sara je po materinih besedah Abramovu napisala pismo, v katerem je zapisala, da se ne bo več trudila za njuno zvezo, če se sam ne bo potrudil. Nekaj mesecev pred smrtjo ga je tudi snemala z mobilnim telefonom. Mati ni prepričana, ali je Abramov sploh žaloval za njeno hčerjo, zdi se ji, da si je želel le vzbujati pozornost.

abramov Novice To se je zgodilo na sojenju Abramovu za umor nekdanjega dekleta #video

Tiho dekle

Tudi Sarin oče je v pričanju dejal, da je Sara v zvezi z Abramovom postala tiho dekle. Ko je odjeknil strel v dnevni sobi, je bil v spalnici, saj je imel glavobol. Ko je slišal pok, je stekel v dnevno sobo in zavpil, da je Sara mrtva. Povedal je, da sta s Saro imela zelo dober odnos in sta si zaupala. Abramov po dogodku ni pomagal pri oživljanju Sare, je dodal Sarin oče.

Sojenje Abramovu, ki je v celjskem priporu zaradi domnevnega umora Sare Veber, se bo nadaljevalo 27. maja, ko bodo zaslišali psihologa, psihiatra in strokovnjaka za balistiko.

Prepričan, da v cevi ni nabojev

Abramov je med preiskavo povedal, da je Vebrovo ustrelil po nesreči, bil je prepričan, da v cevi puške ni nabojev. Prav tako je dejal, da je poskušal Vebrovo oživljati in da je celo razmišljal, da bi se ubil. Očital si je, da je Vebrova umrla zaradi njegove malomarnosti in površnosti.

Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če ga bodo spoznali za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Julija Adlešič. Sebastiena Abramov. Novice V zadevi odrezana roka Adlešičeva in Abramov priznala krivdo #video Sebastien Abramov Novice Zadeva odrezana roka: obravnava brez Abramova, njegov oče napadel fotografa #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin