SiolNET. Novice Črna kronika
1,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Smučarji na Krvavcu več ur ujeti na ustavljeni sedežnici #foto

1,58

termometer

Reševanje ljudi s Krvavca
Foto: Miha Triler/GRS Kranj

Na smučišču Krvavec se je nekaj čez 15. uro zaradi odpovedi ležaja na obračalnem kolesu nenapovedano ustavila dvosedežnica Zvoh. Na sedežnici je ostalo ujetih okoli 45 ljudi. Po dveh urah reševanja s kar šestimi ekipami so reševalci z omenjene sedežnice uspešno rešili vse ljudi, pri tem se ni poškodoval nihče.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so ob 14.54 so na smučišču Krvavec v občini Cerklje na Gorenjskem zaradi okvare na žičniški napravi ostali ujeti ljudje. Šlo naj bi za dvosedežnico Zvoh, na kateri je bilo ujetih okoli 45 ljudi.

Po dveh urah reševanja z dvosedežnice rešili vse ujete

Pri reševanju ujetih so pomagali žičničarji, dežurna reševalna služba, kranjski reševalci in gasilci ter jamarji. Pri reševanju ujetih so pomagali žičničarji, dežurna reševalna služba, kranjski reševalci in gasilci ter jamarji. Foto: Miha Triler/GRS Kranj

Po dveh urah reševanja s kar šestimi ekipami so s sedežnice uspešno rešili vse ujete, pri tem pa se ni poškodoval nihče. "Sedežnico smo ustavili zaradi varnosti, da se ne bi zgodila kakšna hujša katastrofa," je pojasnil direktor smučišča Srečko Retuznik in dodal, da so takoj po zaustavitvi naprave začeli reševanje ujetih.

Najprej so jim pri reševanju pomagali žičničarji in dežurna reševalna služba, potem pa so dodatno aktivirali tudi kranjske reševalce in gasilce. Na koncu so jim na pomoč priskočili še jamarji.

Sedežnico bodo poskušali ponovno usposobiti do konca tedna

Nekaj čez 17. uro so bili po besedah Retuznika vsi smučarji na tleh. Povabili so jih tudi v hotel, kjer so premraženim smučarjem dali toplo juho in čaj. "Reševanje se je izteklo res izredno kakovostno. V maksimalno kratkem času smo jih rešili s sedežnice," je ocenil.

Popravilo sedežnice se bo začelo v ponedeljek. Pri tem bodo razdrli obračalno kolo in zamenjali ležaj ter pregledali, da se pri tem ni poškodovalo kaj drugega. Po besedah Retuznika načrtujejo, da bi sedežnico do konca prihodnjega tedna ponovno usposobili za normalno in varno obratovanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin