SiolNET. Novice Črna kronika
7,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski klan kriminalcev črnogorskega ljudožerca pretihotapil za milijone evrov droge

7,28

termometer

Radoje Zvicer
Vodja Kavačkega klana Radoje Zvicer se po poročanju srbske policije skriva v Južni Ameriki. Foto: Ministrstvo za notranje zadeve Srbije

790 kilogramov kokaina, tone marihuane, orožje … To o delovanju slovenske veje srbske in črnogorske kriminalne združbe, ki jo vodi Radoje Zvicer, po poročanju črnogorskega medija Vijesti razkrivajo dokumenti slovenske policije.

Leta 2018 je Filip Vrzić v Sloveniji začel slovensko vejo srbsko-črnogorskega kriminalnega klana, znanega kot kavački klan, poroča črnogorski medij Vijesti. Kavački klan je v ospredju medijev iz držav zahodnega Balkana zadnje tedne, odkar je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razkril, da je njegov vodja Radoje Zvicer iz svojih sovražnikov delal čevapčiče in jih tudi jedel.

SRBIJA Novice Srbski kriminalci iz svojih žrtev delali čevapčiče. Jedli so jih z gorčico in čebulo. #video

Droga, orožje …

Vrzić je po navodilih svojih šefov skrbel za prevoz droge v Španijo, od koder je ta potovala v druge evropske države. Drogo so kriminalci tako prodajali v Sloveniji, Italiji in Avstriji, iz Španije pa neposredno v Nemčijo in na Nizozemsko. Slovenski del klana je prek Slovenije pretihotapil vsaj 790 kilogramov kokaina, več ton marihuane, 30 litrov kemikalij za proizvodnjo amfetaminov in večje količine orožja. Slovenska policija na novinarska vprašanja Vijesti zaradi poteka preiskave ni odgovorila in ni potrdila ali zanikala navedb.

Radoje Zvicer Novice Srbskega ljudožerca čuva Tito, ki je kokainski denar pral tudi prek Slovenije

Podjetja registrirali v Kopru

Slovenski del klana je tudi poskrbel, da je v nasprotni smeri potoval denar. Tako naj bi iz Španije v Beograd pretihotapili vsaj 5,6 milijona evrov gotovine. Za nelegalne posle naj bi kriminalci uporabljali neznano število podjetij, ki so jih registrirali v Kopru. Po dokumentih slovenske policije je slovenski del klana samo od 8. decembra 2019 do julija 2020 pretihotapil za 3,8 milijona evrov droge.

Kriminalist Novice Policija aretirala več deset članov slovenskega dela kriminalne združbe

Policija aretirala več deset članov ljudi

Dokumenti slovenske policije, ki jih je pridobil medij Vijesti, so tudi temelj za hišne preiskave in aretacije, o katerih smo poročali včeraj. Slovenska policija ima na seznamu skoraj 60 oseb, ki naj bi sodelovale s kriminalno združbo ali bile njen del.

policija Novice Med aretiranimi sodelavci ljudožerca tudi igralec Partizana #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin