SiolNET. Novice Črna kronika
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Priprli Bolgara, ki sta vlamljala v bankomate

0,20

termometer

Bankomat
Foto: STA

Policija je priprla dva državljana Bolgarije, ki sta sistematično vlamljala v bankomate po Sloveniji. Gre za povratnika, ki sta bila že večkrat obravnavana za različna protipravna premoženjska dejanja. Grozi jima do pet let zapora.

Policisti so minuli konec tedna na Celovški cesti v Šentvidu prijeli dva državljana Bolgarije, ki sta na območju celotne Slovenije sistematično izvrševala vlome v bankomate na način  t. i. cashtrappinga. Gre za napad na bankomat s pomočjo ustreznega orodja. V teh primerih storilci z omenjenim predmetom poškodujejo vratca bankomata in s silo odtujijo gotovino, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V preiskavi avtomobila zasegli različne predmete

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so osumljenca pridržali. Preiskali so osebno vozilo, ki sta ga storilca uporabljala v času izvrševanja kaznivih dejanj, z namenom zagotavljanja dokazov za nadaljnji kazenski postopek.

bankomat denar Novice Osumljene tatvine bankomata v Pliberku danes predali Avstriji

Zasegli so jima več plačilnih kartic, namenjenih za nadaljnjo kriminalno dejavnost, različne predmete, ki  sta jih uporabljala pri vlamljanju v bankomate, ter okoli 120 bankovcev po 50 evrov. Po izvedenem predkazenskem postopku sta bila privedena pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je po zaslišanju zanju odredil pripor.

Bankomat Novice V Beltincih razstrelili bankomat

Osumljenca sta povratnika, saj sta bila že večkrat obravnavana za različna premoženjska kazniva dejanja tako v Sloveniji kot tudi v drugih državah. Prek Mednarodnega policijskega sodelovanja so slovenski policisti o kaznivih dejanjih obvestili tudi vse države članice Europola, v katerih bi osumljena v tem obdobju lahko izvrševala istovrstna kazniva dejanja.

Grozi jima do pet let zapora

S PU Ljubljana so še sporočili, da je bila v konkretnem primeru protipravna premoženjska korist razmeroma majhna, vendar sta bila zaradi usklajenega delovanja več enot policije in procesnega centra Bankart storilca hitro prijeta. V nasprotnem primeru bi lahko bilo oškodovanje tako v Sloveniji kot tudi v tujini veliko večje.

osumljenci Novice S pomočjo eksploziva ukradli bankomat, enega osumljenca prijeli v Sloveniji #foto

Zaradi izvršitve vsaj štirih kaznivih dejanj velike tatvine jima grozi do pet let zapora.

Policija je leta 2017 v Sloveniji zabeležila 98 tovrstnih napadov, leta 2018 pa so obravnavali 39 tovrstnih napadov. Letos so bili to prvi štirje napadi, so še sporočili s policije.

Bankomat, thumb Digisvet Bankomati v Sloveniji: banke opozarjajo na trike vseh vrst

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin