Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
23. 1. 2019,
12.03

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Natisni članek

policija bankomat Bolgarija Slovenija

Sreda, 23. 1. 2019, 12.03

5 let, 3 mesece

Priprli Bolgara, ki sta vlamljala v bankomate

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Bankomat | Foto STA

Foto: STA

Policija je priprla dva državljana Bolgarije, ki sta sistematično vlamljala v bankomate po Sloveniji. Gre za povratnika, ki sta bila že večkrat obravnavana za različna protipravna premoženjska dejanja. Grozi jima do pet let zapora.

Policisti so minuli konec tedna na Celovški cesti v Šentvidu prijeli dva državljana Bolgarije, ki sta na območju celotne Slovenije sistematično izvrševala vlome v bankomate na način  t. i. cashtrappinga. Gre za napad na bankomat s pomočjo ustreznega orodja. V teh primerih storilci z omenjenim predmetom poškodujejo vratca bankomata in s silo odtujijo gotovino, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V preiskavi avtomobila zasegli različne predmete

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so osumljenca pridržali. Preiskali so osebno vozilo, ki sta ga storilca uporabljala v času izvrševanja kaznivih dejanj, z namenom zagotavljanja dokazov za nadaljnji kazenski postopek.

bankomat denar
Novice Osumljene tatvine bankomata v Pliberku danes predali Avstriji

Zasegli so jima več plačilnih kartic, namenjenih za nadaljnjo kriminalno dejavnost, različne predmete, ki  sta jih uporabljala pri vlamljanju v bankomate, ter okoli 120 bankovcev po 50 evrov. Po izvedenem predkazenskem postopku sta bila privedena pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je po zaslišanju zanju odredil pripor.

Bankomat
Novice V Beltincih razstrelili bankomat

Osumljenca sta povratnika, saj sta bila že večkrat obravnavana za različna premoženjska kazniva dejanja tako v Sloveniji kot tudi v drugih državah. Prek Mednarodnega policijskega sodelovanja so slovenski policisti o kaznivih dejanjih obvestili tudi vse države članice Europola, v katerih bi osumljena v tem obdobju lahko izvrševala istovrstna kazniva dejanja.

Grozi jima do pet let zapora

S PU Ljubljana so še sporočili, da je bila v konkretnem primeru protipravna premoženjska korist razmeroma majhna, vendar sta bila zaradi usklajenega delovanja več enot policije in procesnega centra Bankart storilca hitro prijeta. V nasprotnem primeru bi lahko bilo oškodovanje tako v Sloveniji kot tudi v tujini veliko večje.

osumljenci
Novice S pomočjo eksploziva ukradli bankomat, enega osumljenca prijeli v Sloveniji #foto

Zaradi izvršitve vsaj štirih kaznivih dejanj velike tatvine jima grozi do pet let zapora.

Policija je leta 2017 v Sloveniji zabeležila 98 tovrstnih napadov, leta 2018 pa so obravnavali 39 tovrstnih napadov. Letos so bili to prvi štirje napadi, so še sporočili s policije.

Bankomat, thumb
Novice Bankomati v Sloveniji: banke opozarjajo na trike vseh vrst
Ne spreglejte