SiolNET. Novice Črna kronika
3,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pripadnika Slovenske vojske pretepla Pivčana in grozila natakarici

3,84

termometer

Slovenska vojska |  | Foto: Matej Povše
Foto: Matej Povše

Koprski policisti so sredi novembra v Selcah pri Pivki obravnavali pretep v gostinskem lokalu, kjer je ena oseba utrpela hude poškodbe. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta 24-letnega Pivčana po prepiru pretepla pripadnika Slovenske vojske.

Patrulja Policijske postaje Postojna je 16. novembra sredi noči pri vasi Selca opazila, da na cesti leži okrvavljen moški. Policista sta moškemu, ki je imel poškodovan obraz, nudila prvo pomoč in poklicala nujno medicinsko pomoč. Odpeljali so ga na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je pretepeni Pivčan v bližnjem lokalu sprl z vojaki, ki so se ponoči v lokal pripeljali s kombiniranim vozilom Slovenske vojske.

Grozila še natakarici, naj ne kliče policije

Nekateri od vojakov so med popivanjem razbijali kozarce in se zapletli v prepir z drugimi gosti, dva sta celo stopila v kuhinjski prostor, kjer so bile tri osebe. Eden od vojakov je s pulta vzel kuhinjski nož in se "igral" z njim, a ni nikomur grozil. Tam sta se zapletla v prepir še z omenjenim 24-letnim Pivčanom, ki jima je pobegnil iz lokala, vojaka pa sta stekla za njim in zunaj z njim fizično obračunala.

Po pretepu sta se vojaka vrnila v lokal, kjer sta grozila še natakarici in jo udarila. Ta je imela v rokah telefon, a sta ji prepovedala klicati policijo. Osem pripadnikov Slovenske vojske se je nato odpeljalo s kraja dogodka.

Policisti bodo zato zoper 30-letnega Mariborčana in 28-letnega Kočevca vložili kazensko ovadbo zaradi suma nasilja.

Slovenska vojska: Vodimo disciplinski postopek

V SLovenski vojski so za STA pojasnili, da kazenski postopek vodita policija in tožilstvo, medtem ko Slovenska vojska skladno z delovnopravno zakonodajo vodi disciplinski postopek. V postopku ugotavljajo okoliščine dogodka in morebitno disciplinsko odgovornost vpletenih, postopek pa še ni zaključen, so navedli v odzivu.

hrvaška policija Novice Na Hrvaškem prijeli Slovenca, ker je udaril policista

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 35
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin