Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 7. 2011,
11.05

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

homofobija napad ovadba

Sreda, 20. 7. 2011, 11.05

3 leta

Ovadena dva izmed storilcev homofobnega napada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zaradi suma nasilništva in javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti so policisti ovadili 21 in 22 let stara Ljubljančana, ki sta tri Britance napadla zaradi njihove spolne usmerjenosti.

Fanta sta 9. junija v jutranjih urah v gostinskem lokalu na Tomšičevi ulici v Ljubljani verbalno napadla in žalila tri državljane Velike Britanije, domnevno zaradi njihove spolne usmerjenosti. Po dejanju so se Britanci napotili do bližnjega lokala s hitro prehrano, kamor sta prišla osumljenca in še dva neznana storilca. Britance so napadli tudi fizično, pri čemer so uporabili različne trde predmete.

Britanci obležali Britanci so poškodovani obležali, napadalci pa zbežali neznano kam. Vsi trije so utrpeli lahke poškodbe, pri čemer so dva z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, eden pa je naknadno sam poiskal zdravstveno pomoč. Policisti nadaljujejo s preiskavo, da bi izsledili še druga dva osumljenca.

Napaden britanski policist Ena od žrtev napada Oliver McNally je po napadu v pismu javnosti na portalu narobe.si napisal, da naj bi ga napadli, ker so vedeli, da je homoseksualec, za prijatelja pa so to domnevali.

Kot je zapisal McNally, se je s prijatelji v enem od ljubljanskih lokalov zapletel v pogovor s skupino domačinov, katere del sta bila tudi dva fanta. Ko sta ta izvedela, da je McNally homoseksualec, sta po njegovih besedah spremenila odnos do njega.

Nestrpneži so se vrnili z železnimi palicami Skupina Britancev je nato zapustila lokal. Trije med njimi so odšli na kebab, kamor je nato z avtomobilom prišla tudi skupina mladeničev, med katerimi je bil tudi fant iz kluba, in jih napadla z železnimi palicami.

McNally je tudi napisal, da se spomni le še rešilca, ki ga je odpeljal v bolnišnico. Slikanje glave z računalniško tomografijo (CT) je pokazalo, da ni utrpel trajnih poškodb, imel pa je nekaj modric po telesu in dobil šive na ustnici. Njegov prijatelj je dobil šive na glavi.

Ne spreglejte