SiolNET. Novice Črna kronika
5,24

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Na poti na Triglav se je smrtno ponesrečil planinec

5,24

termometer

Triglav
Na poti na Triglav se je smrtno ponesrečil planinec. Foto: Klemen Korenjak

Pod Malim Triglavom se je dopoldne med vzponom smrtno ponesrečil planinec. Zdrsnil je na snegu in z gore padel v Snežno konto. Hodil je še z dvema planincema. Posredovala je ekipa za helikoptersko reševanje z Brnika, ki je vse tri prepeljala v dolino. Okoliščine kažejo na nesrečo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Identiteto ponesrečenca še ugotavljajo. Za zdaj je znano le, da je ponesrečenec hodil še z dvema planincema, ki sta bila nepoškodovana in neopremljena – brez derez in cepinov, pojasnjujejo na policiji.

Policisti so ob ogledu kraja nesreče ugotovili, da so razmere nevarne. Sneg pod Kredarico se udira prek kolen, vrh je leden in zelo nevaren tudi za izkušene planince, pihal pa je še veter, ki je močno oteževal reševanje. To je realna situacija na gori, so opozorili.

Vzpon na Triglav tako odsvetujejo in hkrati poudarjajo, da so razmere (lahko) nevarne povsod, kjer je še vedno sneg. Ne izpostavljajte se tveganjem in s svoji izletniškimi ambicijami ne kličite nesreče. Sezona je še dolga, še bo čas za visokogorje. Take razmere so zelo nevarne tudi za reševalce, so še opozorili v sporočilu.

Preberite tudi:

Triglavsko pogorje Triglav Novice Nesreča na Triglavu. Planinka padla med fotografiranjem. DACIA GRS Vrata hribi Triglav Novice Pogrešani 31-letnik, ki je bil namenjen na Triglav, se je javil sorodnikom petke triglav Sportal V petkah in obleki na Triglavu: ozadje fotografije, ki je burila duhove

 

 

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MP3CE / 08.06.2019. ob 19:59 +6 0

  Letošnje razmere so zelo zelo varljive za nepoznavalce hribov. Do 2000 skorajda ni snega, potem pa se nad 2200 snežna odeja hitro debeli in padeš dobesedno v zelo neugodne zimske razmere (tudi zaradi visokih temperatur). Tako da res pozivam manj vešče, izogibajte snegu in če je pot zasnežena in niste vešči hoje v snegu, raje obrnite nazaj.

  +6 0
 • uporabnik51 / 08.06.2019. ob 19:00 +2 0

  Glede na pohodniško in alpinistično gnečo v hribih je žrtev še izredno malo.

  +2 0
 • krizar53 / 08.06.2019. ob 18:51 +3 - 11

  Nobene škode za tele adrenalinske zasvojence,edina škoda je za nas davkoplačevalce,ker s helikopterjem pobirajo dele teles za naš denar!!

  +3 - 11
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin