SiolNET. Novice Črna kronika
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladoletniku zasegli imitacijo vojaške avtomatske puške

0,84

termometer

Zasežena imitacija orožja
Možje v modrem so mladoletniku zasegli imitacijo vojaške avtomatske puške. Foto: PU Kranj

Kranjski policisti so konec tedna mladoletniku zasegli imitacijo vojaške avtomatske puške. Mladoletnika je opazila policijska patrulja, ko je s puško, oprto nase in s cevjo obrnjeno proti tlom, hodil na javnem mestu. Predmet je na videz identičen pravemu orožju, mladoletnik ga je pred policisti odložil in izročil takoj ob prvem pozivu.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so policisti mladoletniku puško za airsoft zasegli, sodišču bodo predlagali tudi njen odvzem. Globa za omenjeni prekršek znaša približno 209 evrov. O dogodku so možje v modrem seznanili tudi mladoletnikove starše, piše STA. Zakon o varstvu javnega reda in miru prepoveduje nošenje, razkazovanje ali uporabo različnih predmetov, ki po zakonu o orožju sicer ne spadajo v kategorijo orožja, vendar pa se z njimi lahko povzroči vznemirjenje ali ogroženost.

"Različne imitacije, airsoft orožje, plinske pištole in podobno so take vrste predmeti, ki so jih posamezniki že večkrat nosili na javnih krajih, bodisi zaradi razkazovanja, bodisi zaradi groženj drugim," so pojasnili na kranjski policijski upravi. Ker so omenjeni predmeti zelo podobni pravemu orožju, so lahko v postopkih podani tudi zakonski pogoji za uporabo prisilnih sredstev policistov, ki intervenirajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin