Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 2. 2014,
19.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Francija umor Alpe

Sreda, 19. 2. 2014, 19.13

8 let

Francosko tožilstvo: Kljub aretacijama umor v Alpah ni rešen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Umor britansko-iraške družine in kolesarja v francoskih Alpah leta 2012 še ni razrešen, čeprav so v zvezi s primerom ta teden aretirali dve osebi, je opozoril tožilec v mestu Annecy Eric Maillaud.

"Doslej nismo našli povezave med osumljencem in žrtvami," je povedal Maillaud. Septembra leta 2012 so bili v Alpah na jugovzhodu Francije ubiti Saad al Hilli, njegova soproga in mati. Žrtev napada je bil tudi francoski kolesar Sylvain Mollier, ki pa je verjetno povsem naključno pripeljal mimo v napačnem trenutku. Družina al Hilli, po poreklu iz Iraka, je živela v Veliki Britaniji.

Tožilec Maillaud: Orožje, ki so ga našli pri osumljencu, ni bilo uporabljeno v umoru V torek je francoska policija na domu v neki vasi kakih 10 kilometrov stran od prizorišča umora aretirala 48-letnika, nekdanjega policista. Moški, ki je še v priporu, je lovec in zbiratelj starega orožja. A orožje, ki so ga našli pri njem, ni bilo uporabljeno v umoru, je dodal Maillaud.

Tudi čelada moškega se ne ujema s tisto, ki jo prikazuje policijska skica skrivnostnega motorista, ki so ga videli v bližini prizorišča štirikratnega umora. Je pa fizična podobnost aretiranega moškega s fotorobotom zelo velika, je dodal tožilec. Pristavil je, da ga sumijo vpletenosti v tihotapljenje orožja.

Aretirali še drugega moškega V torek je sicer policija aretirala še drugega moškega, prijatelja osumljenca, ki je doma skrival več kosov orožja in eksploziv. Moški naj bi skušal pobegniti, policisti pa so ga pridržali.

Primer umora družine al Hilli in kolesarja je bil deležen velike pozornosti javnosti zaradi takrat štiriletne preživele hčerke umorjenega zakonskega para, ki se je skrila pod mamino krilo in so jo našli šele več ur po začetku preiskave. Njena takrat sedemletna sestra je bila v napadu ranjena.

Preiskovalci so imeli veliko težav z iskanjem uporabnih sledi v primeru. Oblikovali so več teorij in ena od njih je bila, da za umorom stoji brat umrlega al Hillija in da naj bi šlo za spor okoli dediščine. 54-letni Zaid al Hilli vse obtožbe zavrača.

Ne spreglejte