SiolNET. Novice Črna kronika
0,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bežal pred policisti, na koncu pa povzročil prometno nesrečo

0,92

termometer

Policija slika | Fotografija je simbolična. | Foto: Ana Kovač
Fotografija je simbolična. Foto: Ana Kovač

40-letni moški je v ponedeljek okoli 19.45 na Dupleški cesti v Mariboru osebno vozilo vozil s hitrostjo kar 99 kilometrov na uro. Policisti, ki so izmerili prekoračitev dovoljene hitrosti, so moškega poskusili pravilno ustaviti, vendar pa jih voznik ni upošteval. Z vozilom je v smeri Dogoš bežal pred policisti, na koncu pa v naselju Miklavž zdrsnil s ceste in povzročil prometno nesrečo.

Potem ko je 40-letni voznik na Dupleški cesti s pospešeno hitrostjo odpeljal v smeri Dogoš, so se policisti zapeljali za njim in ugotovili, da je njegovo vozilo označeno z registrskima tablicama, ki ne pripadata vozilu. To je bil še dodatni razlog, da sta policista sledila bežečemu vozilu.

policija Novice Pri vzvratni vožnji spregledal peško, ta se je pri trku poškodovala

Bežal pred policisti, na koncu pa povzročil nesrečo z materialno škodo

V krožišču pred Dogošami je voznik zavil desno proti Miklavžu in ob kanalu vozil do Miklavža. Tam je zavil desno na Ptujsko cesto proti Mariboru. V naselju Miklavž je s Ptujske ceste zavil levo na Ulico svobode, kjer je njegovo vozilo zaradi neprilagojene hitrosti začelo drseti v desno.

Voznik je trčil v živo mejo, v kateri je bila tudi kovinska ograja. Tam se je nato ustavil. Lastnici ograje je povzročil za vsaj 500 evrov materialne škode.

Voznik ni imel vozniškega dovoljenja, vozil je neregistrirano vozilo

Policisti so ugotovili, da je bil voznik sicer trezen, vendar je poleg že opisanih prekrškov vozil neregistrirano vozilo, vozniškega dovoljenja pa ni imel. Med begom je storil še več drugih cestnoprometnih prekrškov.

Policisti so mu nadaljnjo vožnjo v cestnem prometu preprečili tako, da so mu zasegli njegovo vozilo. Izdali so mu tudi plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin