SiolNET. Novice Črna kronika
7,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Afera z odžagano roko: "Aktiviran je bil mafijskozavarovalniški lobi"

7,03

termometer

Sebastien Abramov
Sebastien Abramov Foto: Mediaspeed

Tričlanski senat višjega sodišča je v zadevi odžagana roka Sebastienu Abramovu in njegovemu dekletu potrdil podaljšanje ukrepa pripora, poroča Delo.

Ljubljansko okrožno sodišče je Sebastienu Abramovu in Juliji Adlešič pripor za dva meseca podaljšalo v začetku avgusta, Abramov pa se je na ta sklep pritožil.

"Gre za tragikomičen postopek, aktiviran je bil mafijskozavarovalniški lobi, ki je proti nama podal kazensko ovadbo samo zato, da zavarovalnicam ne bi bilo treba plačati zavarovalnin," je višjim sodnikom v pritožbi po poročanju Dela sporočil Abramov, domnevni glavni akter afere z odžagano roko.

Sodni senat je pritožbo zavrnil kot neutemeljeno

Vendar mu je tričlanski senat višjega sodišča sporočil, da so njegove pritožbe neutemeljene. Njemu in Juliji Adlešič je brez omahovanja potrdil podaljšanje ukrepa pripora, saj obstaja velika verjetnost, da bi dekle na prostosti z njegovo izdatno pomočjo poskušalo narediti še kakšno neumnost, poroča Delo.

Tožilstvo je konec julija Abramova, Adlešičevo, Tinko Huskić Colarič in Gorazda Colariča nepravnomočno obtožilo petih kaznivih dejanj poskusa zavarovalniške goljufije.

Odrezala si je roko, da bi dobila odškodnino

Marca letos je odjeknila zgodba Adlešičeve, ki si je januarja odrezala levo roko. Zadnji dan julija je tožilstvo vložilo obtožnico zoper vse vpletene, saj si je po njegovem mnenju odrezala roko zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Trdila pa je, da je šlo za nesrečo.

Abramov je Adlešičevo pri petih zavarovalnicah življenjsko in nezgodno zavaroval. Če bi postala huda invalidka, bi ji skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

Sebastien Abramov je vpleten še v dve zadevi. Osumljen je, da je marca 2015 umoril 24-letno Saro Veber. Okrožno sodišče v Celju je sklep o začetku sodne preiskave v zadevi izdalo julija. Na žalskem okrajnem sodišču pa teče postopek zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.

Oglejte si še:

nasilje Novice Pretresljiva izpoved: starši o tem, zakaj si je njihova Julija odrezala roko #Argument

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin