SiolNET. Dom Vrt in okolica
6,82

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Melania jih je končno pokazala javnosti #foto

6,82

termometer

Rose Garden | | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prva dama ZDA Melania Trump je javnosti predstavila končni rezultat prenove znamenitih vrtov Rose Garden, ki krasijo okolico Bele hiše.

Melania Trump Trendi Američani spet besnijo nad Melanio Trump

Ko je ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump oznanila, da načrtuje znatnejšo prenovo slovitih vrtov, poimenovanih Rose Garden, se je nanjo usul plaz kritik. Projekt, s katerim je želela izboljšati podobo ene od najbolj prepoznavnih lokacij, je razjezil številne Američane, ki se jim je zdelo skrajno neprimerno, da se v obdobju pandemije koronavirusa ukvarja z vrtovi. 

Melania s prenovo pustila svoj pečat v Beli hiši

A Trumpova se ni dala motiti, saj je projekt stekel po načrtih, končno podobo pa je za javnost razkrila danes. Vrt, ki je sicer tik ob ovalni pisarni (glavna pisarna ameriškega predsednika, op. p.), je bil prvič oblikovan leta 1913, v šestdesetih letih ga je nato prenovila nekdanja prva dama Jacqueline Kennedy. Svoj pečat v Beli hiši pa bo pustila tudi slovenska prva dama. 

1 / 14
2 / 14
3 / 14
4 / 14
5 / 14
6 / 14
7 / 14
8 / 14
9 / 14
10 / 14
11 / 14
12 / 14
13 / 14
14 / 14

Spremembe, ki si jih je zamislila Melania, vključujejo obnovo prvotnih živih mej in postavitev novih rožnih grmov vrtnic, s katerimi je Melania želela vrt povrniti v stanje in podobo, kot so si jo zamislili v obdobju predsednikovanja Johna F. Kennedyja. Cvetlične aranžmaje krasijo vrtnice v kremnih, svetlo rumenih in belih odtenkih. Zadnje, bele vrtnice, imajo globlji pomen, saj so jih posadili v čast obiska papeža Janeza Pavla II., ki je Belo hišo obiskal leta 1979.

Del travnate površine so zamenjali apnenčasti tlakovci, ki bodo kmalu okrašeni z umetniško instalacijo, so povedali v Beli hiši. Kot je že ob oznanitvi prenove povedala Melania, bodo prenovljeni vrtovi predstavljali upe na svetlejšo prihodnost. Vrt je sicer že vso zgodovino služil kot kulisa za govore številnih predsednikov, tudi njenega moža Donalda Trumpa.

Vam je prenova všeč?

 • Da, Melania se je zelo potrudila. Vrtovi so videti kot iz pravljice. 857 glasov
  77,00%
 • Ni slabo, vendar kdo bo vodil vzdrževanje? Njen mož Donald? 44 glasov
  3,95%
 • Ne, moj vrt je lepši in boljši, saj imam še vrtno hiško. 69 glasov
  6,20%
 • Kje je zelenjava? 143 glasov
  12,85%
Oddanih 1113 glasov

Preberite še:

Rdeča soba Trendi Melania se je lotila prenove Bele hiše #foto Melania Trump Trendi Po slovensko: Melania je s starši in sinom poskrbela, da jih ne razume niti tajna služba #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin