SiolNET. Dom Vrt in okolica
2,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mati treh otrok, ki na svojem vrtu pridela dovolj, da so samooskrbni #video

2,27

termometer

Pri pridelavi zelenjave je v Sloveniji samooskrba najnižja. Samo 42-odstotna. Pri krompirju je na primer 55-odstotna. Sadja za lastne potrebe pa Slovenci pridelamo 44 odstotkov. Mami treh otrok Brigiti Šušteršič pa uspe na svojem vrtu pridelati toliko zelenjave, da je družina z njo že dve leti povsem samooskrbna, so poročali v oddaji Dan. na Planet TV.

"To delam z veseljem, z ljubeznijo in mi pomeni sprostitev," je povedala Brigita Šušteršič. 27-letna diplomirana ekonomistka, ki je svojo srečo našla na vrtu. Za svojo petčlansko družino pridela toliko zelenjave, da so dve leti z njo že povsem samooskrbni.

"Imam bolj kot ne zelenjavo za tisto, kar se vloži, kar se shrani," je razložila Šušteršičeva. Priprava se začne že konec koledarskega leta. Pomaga si tudi z vrtnarskim dnevnikom.

"Od načrtovanja do tega, kakšna semena imamo doma in kaj moramo kupiti. Glavni namen je, da ne pozabimo, kaj sejemo in kdaj katera zelenjava kali," je dodala mati treh otrok. Ker je pri delu tako uspešna, s svojo spletno stranjo Brigitin vrt in stranjo društva Zmorem domače na poti samooskrbe pomaga tudi drugim vrtičkarjem.


Preberite še:

-> Petčlanska družina, ki zna preživeti s 300 evri na mesec #video


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin