Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 10. 2018,
13.30

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

dom pametni dom nakup pohištvo

Sreda, 24. 10. 2018, 13.30

5 let, 6 mesecev

V katere kose pohištva je bolje vložiti več denarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
dnevna soba | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Večna dilema, s katero se srečujemo, je, koliko proračuna nameniti za nakup novega pohištva. Vsi na neki način želimo privarčevati, obenem pa kupiti kakovostno pohištvo, ki nam ga ne bo treba menjati vsakih nekaj let. Kako torej opremiti dom, da bo lep in da pri tem ne ostanemo prav brez vseh prihrankov.

straniščna školjka
Trendi Česa nikakor ne smete metati v straniščno školjko

Prva stvar, ki jo morate narediti, je, da se znebite razmišljanja, da mora biti prav vse opremljeno in urejeno v določenem trenutku hkrati. Nobenega razloga ni, da bi morali z nakupom pohištva hiteti. Opremljanje doma imejte za projekt, ob katerem se boste zabavali.

Za udomačitev bo povsem dovolj, če si za začetek kupite nekaj osnovnih stvari, brez katerih ne gre, preostale pa dodajate počasi in postopoma, kar vam bo prišlo še kako prav, saj boste lahko v vmesnem času privarčevali denar za naslednje nakupe.

merjenje za pohištvo po meri | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Veliko se jih tudi ne zna odločiti, ali bi bilo bolje kupiti dražje pohištvo, ki bo v trenutku večji finančni zalogaj, ali raje ostati v okviru svojih zmožnosti in kupiti pohištvo, ki je sicer funkcionalno, ni pa po lastnih merilih glede estetike.

Pohištvo, izdelano po meri vašega doma

Načeloma velja, da je bolje kupiti pohištvo, narejeno po meri vašega doma, saj tako lažje dobite nadzor nad velikostjo in videzom. Tovrstno pohištvo velja tudi za kakovostnejše in zato trajnejše.

Gre za večji finančni vložek, ki pa bi se vam čez leta vsekakor obrestoval. Ob pravilnem vzdrževanju ta lahko traja še desetletja, zato vam ne bo več treba skrbeti za nakup novega.

Tudi s standardnim pohištvom lahko privarčujete

Če se odločite za nakup pohištva iz pohištvenih salonov, raje posegajte po klasičnih kosih, ki nikoli ne gredo iz mode. Veliko jih namreč naseda trenutnim trendom in estetiki, ki pa se v današnjih časih tako hitro menja, da lahko vaše pohištvo, ki je še zelo sodobno in moderno, postane staromodno, kičasto in "staro".

nakup pohištva | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Klasični kosi pohištva so tisti, ki so prestali preizkus časa. So tisti kosi, ki so delovali moderno pred desetletjem, delujejo pa dobro tudi zdaj. Izogibajte se prevelikim ornamentom, barvnim odtenkom in raznolikim dizajnom. Dejstvo je, da bo s povsem običajnim pohištvom veliko lažje delati in vključevati še druge pohištvene elemente.

Pohištvo je naložba

Pri nakupu pohištvenih elementov imejte v mislih, da gre za dolgoročno naložbo, zato poskrbite, da je to praktično, funkcionalno in predvsem vsestransko, tako za vsakdanjo uporabo ali v primeru, če se boste kdaj selili. Klasično pohištvo je zato primerno, ker nikoli ne bo šlo iz sloga in se lahko prenese tudi v prihodnje generacije.

nakup vzmetnice | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Dobra postelja in vzmetnica: tretjino svojega življenja preživimo v spanju, zato gre pri dobri postelji in kakovostni vzmetnici za naložbo v vaše zdravje in dobro počutje.

Kavč in sedežne garniture: so središče dnevnega prostora in obenem tudi najbolj viden kos pohištva. V dnevnih prostorih preživimo veliko svojega časa, gostimo pa tudi prijatelje. Kupite jih v nevtralnih nevpadljivih tonih. Izberite trši tekstil, ki bo lahko zdržal leta sedenja in ga bo lahko čistiti ter vzdrževati. Barvne kontraste in različne teksture pa dodajte z uporabo okrasnih blazin.

Jedilna miza: je središče družabnega in družinskega življenja. Narejena naj bo iz kakovostnih materialov, da bo lahko zdržala leta uporabe. Izdelana naj bo iz polnega - masivnega lesa, v enostavnih čistih linijah.

Preproge: tople preproge, narejene iz debelih materialov, so ključne za zimske dni, prav tako so pomemben okrasni element, ki razmejuje en prostor od drugega. Je edini in zato zelo viden del okrasnega dekorja vaših domačih tal. Dobra preproga lahko skrije nepravilnosti pri nespretno urejenem podu. 

Pri naložbi v pohištvo ne delajte impulzivnih odločitev, ker vam je lahko za to pozneje žal. Ne pozabite, da pohištva ne gre kupovati po prvem vtisu, ampak tudi po funkcionalnosti, dobri zasnovi in gradnji. Tako si boste zagotovili pohištvene elemente, ki vam bodo služili vse življenje.

čiščenje kadi in kabin
Trendi Odstranjevanje vodnega kamna in umazanije iz kadi in prh
Ne spreglejte