Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2018,
9.01

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

pametni dom nasveti dnevna soba organizacija

Četrtek, 13. 9. 2018, 9.01

5 let, 7 mesecev

Organizirajte svojo dnevno sobo v nekaj kratkih korakih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
dnevna soba | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Lepa in urejena dnevna soba bi morala biti pomembna za vsakogar, pa ne samo zaradi tega, ker v njej preživite večino dneva, ampak tudi zato, ker je dnevna soba središče vsakega doma, ta pa naj bo kar najbolj urejen in prijeten za bivanje, tako za vas kot za vaše obiskovalce. 

otroci in navade
Trendi Spretnosti čiščenja, ki bi jih morali usvojiti otroci

Začnite kar pri tehniki. Dnevna soba ima od vseh drugih domačih prostorov največ naprav. Televizija in glasbeni sistem sta že stalnica, ampak kaj, ko imamo navado, da v dnevne prostore odlagamo še preostale pametne naprave, kot so prenosni in tablični računalniki, polnilci in še kaj.

dnevna soba | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock V komode pospravite prav vse

Regali so staromodni, delujejo zatohlo in kričeče. Barvne komode so primernejša alternativa, saj so manjše, ponujajo pa prav tako veliko odlagalnega prostora za pospravljanje vsega, česar ne uporabljate prav vsak dan.

Skrijte TV-zaslon, glasbeni sistem, zvočnike, daljinske upravljalnike in preostalo elektroniko. Tako se boste izognili temu, da televizija postane središčna točka prostora, obenem pa boste ustvarili spokojnejši prostor primer za sproščanje. 

Knjige, slike in drugo dekoracijo dajte na police dnevna soba | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Največja napaka, ki jo stori večina od nas, je, da preprosto ne najdemo meje, ko je govora o okrasnih dodatkih in preostalih drobnarijah, zato dnevni prostor pogosto postane sprotno odlagališče slik, knjig, revij, pošte in preostalih papirjev, ki jih redkokdo pospravlja sproti.

Če se vam med tednom ne ljubi ukvarjati s tem, potem si omislite odprto knjižno polico. V en predel postavite knjige, v drugega svoje slike in spominke. Na najnižjo polico postavite "škatle", v katere boste sproti pospravljali pošto in papirje.

Škatle so lahko tudi odličen okrasni element, saj jih je mogoče kupiti v vseh oblikah in slogih. Te se bodo zlile s prostorom tako, da prav nihče ne bo podvomil o tem, da gre za okras, ne za odlagališče papirjev.

dnevna soba | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Kavne mizice so primerne za stvari, ki morajo biti na dosegu roke

V neposredni bližini sedalnih površin postavite manjšo kavno mizico, ki ima vsaj en predal. Tako boste vedno imeli na dosegu roke daljinske upravljalnike, knjigo, ki jo trenutno berete, ali tablični računalnik, vse skrito v majhnem predalu.

Na mizico lahko postavite namizno svetilko zanimivih oblik ali prijeten cvetlični aranžma, ki bo še bolj poživil prostor. Prednost kavne mizice je poleg shranjevalnih površin tudi to, da jo je preprosto premikati po prostoru, upoštevajoč na vaše potrebe. 

Kam s preostalo navlako

Igrače in preostale zadeve, za katere ne najdete drugih prostorov za shranjevanje, lahko pospravite v košare z ročaji, te pa lahko postavite zraven sobnih rož ali jih pospravite za kavčem. Seveda je treba upoštevati dejstvo, da košara ne sme biti odlagališče smeti, zato bo redno sortiranje in organiziranje potrebno. 

molji na oblekah
Trendi Kako se znebiti moljev v omari
Ne spreglejte