SiolNET. Dom Oprema in dekor
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Umetnik, ki je zaslovel z živalmi v formaldehidu, ima zdaj svojo restavracijo

0

termometer

Damien Hirst je v novem projektu združil dve svoji strasti: umetnost in hrano. V umetnikovi novi restavraciji bo tako ustvarjalnost jedi spremljala ne samo na krožniku, temveč tudi v prostoru.

Slavni britanski umetnik Damien Hirst, ki si je široko prepoznavnost in bogastvo med drugim pridelal z živalmi v formaldehidu, ima v Londonu tudi svojo galerijo. Po novem pa je v njej tudi njegova restavracija.

Pharmacy 2 se imenuje umetnikova obedovalnica, kjer od danes naprej na krožniku ponujajo klasične odtise Britanije in širše Evrope, kakor koli že to v kulinaričnem jeziku interpretira vizualni umetnik in kuharski mojster Mark Hix.

Kot kaže že ime, je tematska tudi notranja oprema.

Kosilo, podmazano z umetnostjo Različne vizualne in prostorske interpretacije medicine in njenega podaljška, farmacije, na stenah, točilnem pultu in drugod v prostoru ne manjka. Tako kot je z odprtjem galerije umetnik uresničil eno od svojih dolgoletnih želj, da svojo zbirko predstavlja javnosti, pa bodo gostje restavracije imeli med prehranjevanjem možnost ogleda nekaterih njegovih del, med njimi na primer Medicine Cabinets.

 

Umetnikovo nadaljevanje v gostinstvu Restavracija Pharmacy 2 pa ni prvi Hirstov vstop v gostinstvo. Leta 1998 je namreč v Notting Hillu, predelu Londona, odprl svojo prvo restavracijo z imenom Pharmacy.

Zvezdniški lastnik, zvezdniški gostje Ta ni ostala neopažena tudi med zvenečimi imeni, kot sta na primer David Bowie in Kate Moss, ta, kot poročajo tuji mediji, nista bila njena redka gosta. Pa vendar so jo leta 2003 zaprli, saj konec koncev vseeno ni prepričala s svojo kakovostjo, kot na spletni strani revije Huh navajajo besede Matthewa Freuda, enega od akterjev zdaj že zaprte restavracije, sicer pa britanskega strokovnjaka za odnose z javnostmi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin