SiolNET. Dom Oprema in dekor
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Posodo za sadje ustvarite iz jesenskega listja (foto)

2

termometer

Jesenski konec tedna kar kliče k ustvarjanju. Med sprehodom naberite barvito odpadlo jesensko listje in ga zreciklirajte v jesensko obarvano posodo za sadje.

Eden najlepših čarov jeseni je zagotovo barvito odpadlo listje, ki pa nekaterim predstavlja tudi nadlogo, saj ga morajo grabiti z dvorišča, da ne bi zadušilo trave. Listje, ki ne konča na kompostniku, lahko uporabite tudi drugače. Pridih jeseni lahko z malo ustvarjalnosti v vašem domu ostane še čez zimo, ko bo gozdove pobelil sneg.

Pa začnimo. Najprej zaščitite delovno površino, da je ne bi zapacali z lepilom. Če se boste dela lotili kar z golimi rokami, brez čopiča ali gobice, kot smo to storili mi, lahko uporabite tudi gumijaste zaščitne rokavice, da vam lepilo ne razdraži kože.

Napihnemo balon in ga premažemo z lepilom. Listje bomo nanesli le na polovico balona, saj za posodo potrebujemo polkrožno obliko, ne okrogle. Kateri del balona boste uporabili, je odvisno od tega, kako globoko oziroma ploščato posodo želite – torej spodnji, ožji del balona za globoko posodo ali vzdolž njegove dolžine za plitkejšo.

Na premazan del balona nanesemo listje, ki ga prav tako premažemo z lepilom. Čeprav je lepilo belo, bo s sušenjem postalo prozorno in dalo listju bleščeč lesk in zaščito. Pustimo sušiti čez noč, nato odstranimo balon tako, da ga predremo, in izdelek je končan!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin