Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 9. 2018,
10.03

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

dom dekoracija dekoracija doma lestev

Petek, 28. 9. 2018, 10.03

1 leto, 11 mesecev

Lestev kot zanimiv okrasni dodatek, ki prinaša domačnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
dekorativna lestev | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ne boste verjeli, kako zelo uporabna in funkcionalna je pri okrasitvi doma povsem navadna lestev, zato privlecite to staro pripravo iz garaž, shramb ali ut in jo v popolnosti izkoristite.

obešanje slik
Trendi Zlata pravila pri obešanju slik, ki se jih moramo držati

Marsikomu se zdi lestev dolgočasen kos lesa, vendar lahko s pravim načinom uporabe in umestitve v želeni prostor deluje zelo prefinjeno in elegantno. Med najboljšimi lastnostmi lestve sta prav vsestranskost in premičnost. Lahko jo premikate iz enega prostora v drugega in vsakič uporabite za nekaj novega.

Poleg tega je zelo poceni dodatek, ki lahko izboljša videz še tako pustega prostora, saj gre v osnovi za kmečko orodje rustikalnega videza. V svojem domu jo lahko uporabite na vrsto različnih načinov in tako povečate občutek domačnosti.

dekorativna lestev | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Toplina v dnevnem prostoru

Tudi najbolj moderna in minimalistično opremljena dneva soba potrebuje neki dodatek, ki jo bo naredil bolj domačo in manj sterilno. Lestev lahko v poljubni smeri obesite na zid in preuredite v knjižnico polico ali pa jo preprosto uporabite kot okrasni dodatek, na primer namesto slik.

Lahko jo uporabite tudi kot oporo, če bi recimo želeli v svojo dnevno sobo postaviti rože plezalke ali izdelati sami svoj vertikalni vrt v notranjosti doma. Steblo ovijete okoli njenega ogrodja. Končna podoba bo zelo lepa in organska. Okoli lestve lahko ovijete tudi okrasne lučke in tako ustvarite sami svojo razsvetljavo, ki bo še posebej romantična v večernih urah.

Odlična je tudi kot okrasni dodatek k vašim knjižnim policam, saj boste z njo pričarali pravi zgodovinski kotiček antičnih knjižnic, ki so segale vse do stropa. Če želite iti še korak dlje, si lahko omislite tudi globus in ga postavite v njeno bližino.

Samostojne modele lestev lahko postavite tudi v sobo, blizu sedalnih površin, ter iz njih uredite neke vrste odlagalno polico za vzglavnike in odeje, ki jih uporabljate vsak dan med počivanjem.

dekorativna lestev | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

V kuhinji naj visi iz stropa

Naslednja ideja bo prav prišla tistim, ki jim primanjkuje odlagalnih površin v kuhinji. Navadno lestev s pomočjo tanjših verig obesite tako, da bo visela iz stropa, in jo uporabite kot konstrukcijo, na katero lahko obešate svojo kuhinjsko posodo in pribor.

Na njo lahko postavite tudi rože v cvetličnih koritih. Tovrstna ideja se zelo obnese nad pultom, če ga seveda imate. Če ga nimate, lestev obesite v predelu kuhinje, kjer imate prazen prostor in kjer ne bo ovirala vašega premikanja.

V kopalnici kot stojalo za brisače

Dobra lastnost lestev je, da ne zavzemajo veliko prostora. Zakaj bi kopalnico zapirali s kopalniškimi omarami, če pa lahko uporabite manjšo stoječo lestev, na katero lahko položite zložene brisače in vso svojo kozmetiko.

Pri tem so zelo uporabne lestve, ki imajo širše stopničke. Lestev lahko ravno tako obesite na zid poleg kabine za prho ali kopalne kadi, naj deluje kot površina, na katero lahko odložite obleke ali mokre brisače po prhanju.

dekorativna lestev | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Namesto lestve vertikalni vrt

Lestev lahko obesite na želeni zid in okoli nje uredite svoj notranji vertikalni vrt. Lahko pa jo uporabite tudi v zunanjih prostorih. Postavite jo pred vhodna vrata ali na balkon ter ustvarite svoje stojalo za rože in začimbe.

Lestev je res enkraten dodatek, še posebej uporaben za tiste, ki jim primanjkuje odlagalnega prostora. Ker so zelo poceni in dostopne, ni razloga, de je ne bi poskusili namestiti v svoj dom. Je odlična dekoracija in odlična alternativa tradicionalnim policam oziroma drugim kosom pohištva.

Z malo domišljije lahko torej stari lestvi vdihnete povsem novo življenje. Ne glede na to, za kaj jo želite uporabiti, je dobra ideja in zanimiv oblikovalski element, ki lahko polepša katerikoli prostor.

vertikalni vrt | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

kristali
Trendi Okraševanje prostorov s kristali in kako izbrati prave
Ne spreglejte