Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 9. 2018,
13.40

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

kristali dekoracija dom

Petek, 14. 9. 2018, 13.40

5 let, 7 mesecev

Okraševanje prostorov s kristali in kako izbrati prave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
kristali | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Pri okraševanju prostorov s kristali ne gre za povsem nov trend. Če se je včasih kristale povezovalo s hipsterji, danes postajajo vse bolj viden trend hollywoodske elite, ki s svojimi "naravnimi" nasveti za življenjski slog pomagajo do bolj naravnega in kakovostnega življenja.

oaza miru
Trendi Vaš dom naj postane oaza miru

Ko je Kim Kardashian lani lansirala novo linijo parfumov, jih je poimenovala Crystal Gardenia (Kristalna gardenija, op. p.). "Po dogodku v Parizu so mi prijatelji v znak tolažbe prinašali zdravilne kristale," je povedala v intervjuju za Entertainment Tonight.

"Sprva nisem bila najbolj navdušena, ker o kristalih v resnici nisem veliko vedela. Ampak, ko sem jih začela uporabljat, sem dobila občutek, da mi res pomagajo in da me zdravijo, zato sem svojo parfumsko embalažo oblikovala po njih," je dodala Kim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

In ker imajo slavni neizmerno veliko privržencev, ni trajalo dolgo, da so kristali ponovno postali pravi modni trend. Poleg tega živimo v obdobju, ko smo vse dni odvisni od tehnologije in hrepenimo po nečem, kar bi nas povezalo z naravo.

Pri okraševanju prostorov z okrasnimi kristali gre zato za dobro idejo, ki pa v resnici ni tako nova. Ker prihajajo v vseh oblikah, velikostih in barvah, jih ni težko uskladiti s prostori, ki potrebujejo le malenkost za poživitev in barvitost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TheCrystalCovenUK (@thecrystalcovenuk) on

Blagodejno naj bi vplivali na zdravje in boljše počutje

Poleg tega, da so prijetni na pogled, se veliko ljudi odloča za nameščanje kristalov zaradi pozitivnih lastnosti, ki lahko blagodejno vplivajo na posameznikovo počutje.

Čeprav ni bilo opravljenih veliko raziskav o zdravilni učinkovitosti in vplivanju teh na boljše počutje, so nekateri zapriseženi oboževalci kristalov prepričani, da imajo zdravilno moč in oddajajo različne energije, ki pozitivno vplivajo na zdravje. 

Žad: prečiščeval naj bi prostor negativnih energij, pomagal pa naj bi tudi pri sproščanju zaradi odvečnega stresa.

Roževec: najbolj primeren za spalnico, saj gre za kristal ljubezni. Blagodejno naj bi vplival na romantična hrepenenja in vzbujanje strasti.

Črni kiat: znan tudi kot kamen meditacije. Pomaga pri vzdrževanju spokojnosti in sproščenosti prostora.

Lapis lazuli: spodbuja boljšo komunikacijo, prinaša globok notranji mir in pomirja pri stresu in živčnosti.

Citrin: povezujemo ga z uspehom, še posebej se ga priporoča v podjetniških prostorih. Povečeval naj bi aktivnost in učinkovitost.

Ametist: oddajal naj bi izjemno poduhovljeno energijo in spodbujal k meditaciji.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wisdom of Maurice (@wisdomofmaurice) on

Kako jih uporabiti v prostoru

Kako torej izbrati prave kamne glede na njihove številne pozitivne učinke? Lapsis lazuli uporabite v dnevnih prostorih, če želite spodbuditi boljši pogovor s svojimi stanovalci.

Če želite v svojem domu ustvariti oazo miru, vanj postavite nekaj ametistov, saj naj bi pomirjali in spodbujali občutek zadovoljstva. Roževec lahko postavite v spalnico, da bo spodbujali pretok ljubezenske energije. 

Tudi če niste ljubitelj kristalov, jih lahko vseeno uporabite z miselnostjo, da bodo oddajali pozitivno energijo, lahko pa delujejo kot vizualni opomniki na vse, kaj želite izboljšati v svojem vsakdanjem življenju. Tako boste bolj usmerjali lastno energijo v to, da poskrbite za boljši vsakdanjik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crystals New Zealand (@crystalsnewzealand) on

Kam jih postaviti

Kristale lahko postavite kjerkoli želite, saj gre pri njih bolj za to, katere vrste izberete, zato ni toliko pomembna postavitev.

Je pa res, da so nekateri kristali, kot je ametist, občutljivi za svetlobo, zato priporočamo, da jih ne postavljate neposredno na sončno svetlobo, saj lahko čez čas zbledijo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crystals New Zealand (@crystalsnewzealand) on

Kristali so eleganten dodatek

Ne glede na to, ali verjamete v kristale in njihovo zdravilno moč, lahko svoje prostore vseeno okrasite s temi zanimivimi kamenčki.

Uporabite jih glede na njihovo zdravilno moč ali pa preprosto izberite tiste, ki se barvno in slogovno skladajo s prostorom. Številni tudi verjamejo, da so dejansko kristali tisti, ki najdejo vas.

ombre zid
Trendi Ste kdaj pomislili, da bi stene pobarvali v slogu ombre
Ne spreglejte