Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2018,
8.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

dom Dvorišče Vrt Vrt dekoracija Cvetlični aranžmaji

Četrtek, 5. 7. 2018, 8.54

2 meseca, 1 teden

Cvetlični lestenci naj krasijo vaše prostore

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
cvetlični lestenec | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

30-letna cvetličarka Sarah Lineberger je poskrbela za nov trend v svetu cvetličnih aranžmajev. Čeprav še vedno zelo mlada, se je s cvetličarstvom aktivno začela ukvarjati že pri 15 letih. Njeno delo vključuje tudi impresivno cvetlično ozadje, ki ga je uporabila Beyonce za razkrivanje svojih dvojčkov lansko leto, leta 2014 pa je kreirala tudi poročni zid, ki je krasil ozadje poročnega oltarja Kim Kardashian in Kanyeja Westa.

 

potonika
Trendi Okrasite vrt s potonikami

Sprva je želela študirati notranje oblikovanje, oblikovanje tekstilij in arhitekture, a si je premislila. Raje se je posvetila cvetličarstvu, ki je od vedno predstavljalo njen hobi, poleg tega vidi cvetje, s svojimi različnimi vrstami, barvami, teksturami in sezonskimi lastnostmi, kot najbogatejši material, s katerim je mogoče ustvarjati. 

Išče ustvarjalne načine za oblikovanje šopkov

Ker deluje kot samostojna podjetnica, jo ljudje - predvsem slavni in premožni - velikokrat najamejo kot cvetlično oblikovalko na porokah, se ji je porodila ideja o oblikovanju cvetličnega lestenca.

Čeprav so na porokah bolj značilni namizni šopki in vertikalni cvetlični zidovi, je Sarah želela ustvariti nekaj povsem novega. "Vedno iščem nove načine za ustvarjanje lepih in drugačnih cvetličnih aranžmajev, ker mi to predstavlja izziv," je omenila Linebergerjeva v enem izmed intervjujev.

Poročno oblikovanje prenesite na svoje vrtove in v domove

Idejo o cvetličnih lestenčnih aranžmajih lahko prenesete na pripravljanje zabav in piknikov, ki jih boste v prihajajočih dneh gostili na domačih dvoriščih in terasah. Idejo pa lahko uporabite tudi pri dekoriranju notranjih prostorov. 

Ker je pravo cvetje velikokrat predrago za enkratno uporabo, predlagamo, da namesto pravega cvetja kupite umetno, ki ga je mogoče kupiti v posameznih kosih imitacije določenega cvetja, in kar doma ustvarite svoje lastne šopke, ki jih nato pripnete na strop ali luči.  

Kako narediti cvetlični lestenec

Cvetlični lestenci naj bi bili bogato okrašeni, a če se vam zdijo ti preveč kičasti, lahko naredite tudi milejšo različico. Kupite umetno cvetje. V lestencih so dobro videti cvetlice, kot so potonike, vrtnice, frezije, gardenije, ostrožniki, hortenzije, orhideje, zelenje, praproti, listje in trsje.

Za lažje oblikovanje boste potrebovali podlogo, na katero boste polagali cvetje. Najlažje je narediti okrogel venec, okoli katerega boste z laksom povezali rastlinje. Venec nato lahko kar z laksom povežete z lučmi, ki jih imate. Ni nujno, da imate prav lestenec, lahko imate povsem navadno plafonjero, edino, kar morate imeti, je dekorativna luč, ki ni povsem gola, saj morate aranžma na nekaj pritrditi.

Cvetlične lestence lahko naredite sami in z njimi okrasite svoje poročno slavje, piknike in zabave.  | Foto: Thinkstock Cvetlične lestence lahko naredite sami in z njimi okrasite svoje poročno slavje, piknike in zabave. Foto: Thinkstock

Okrasite domače zabave in piknike

Pri pripravi domačih zabav in piknikov je cvetlični lestenec odlična ideja za dekoriranje vašega dvorišča ali terase. Če na dvorišču nimate luči, lahko tega obesite na katerokoli površino, ki omogoča visečo postavitev. Cvetlični lestenec pa ni nujno, da je namenjen le enkratni okrasitvi, lahko jih kar pustite čez leto, da visijo pod lučjo in bogatijo videz vaših prostorov.

Manjše aranžmaje lahko uporabite tudi v notranjih prostorih, a pazite le, da ti niso preveliki in prebogati s cvetjem, saj lahko v manjših prostorih delujejo zelo kičasto in neokusno. 

vrtnica
Trendi Najlepši cvetovi na svetu #foto
Ne spreglejte