Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
19. 4. 2017,
4.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Natisni članek

digizgodbe Rick & Morty McDonald's

Sreda, 19. 4. 2017, 4.01

6 let, 7 mesecev

Zgodba o pozabljeni McDonaldsovi omaki: se kmalu vrača?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

V zadnjih dveh tednih je dobršen del svetovnega spleta preplavilo neznansko navdušenje nad posebno sečuansko omako za piščančje medaljone McNuggets, ki je v verigi restavracij s hitro prehrano McDonald's ni mogoče kupiti že skoraj dvajset let. Kaj je povzročilo tako zanimanje za omako in ali obstaja možnost, da jo McDonald's kmalu vrne v ponudbo?

McDonald's,McDonald's | Foto: Reuters Foto: Reuters

Sečuanska omaka je bila priloga jedem, ki jo je McDonald's leta 1998 strankam v sodelovanju s produkcijsko hišo Disney ponujal v sklopu promocijske kampanje za risani celovečerni film Mulan:

Osvežimo spomin: film Mulan je bila Disneyeva uprizoritev kitajske legende o junakinji Fa Mulan, ki se je našemljena v moškega pridružila vojski in uprla Hunom.

Disneyeva Mulan (1998)  |  Foto: Disney | Foto: Disneyeva Mulan (1998) | Foto: Disney

Zakaj se je svet spomnil McDonaldsove davno umaknjene omake?

Zanimanje za sečuansko omako, ki je bila pozabljena skoraj dve desetletji, je 1. aprila znova prebudila prva epizoda tretje sezone animirane znanstvenofantastične TV-serije Rick & Morty.

V epizodi eden od naslovnih junakov, Rick, med potovanjem po svojih spominih v restavraciji s hitro prehrano McDonald's naroči piščančje medaljone (McNuggets) s sečuansko omako.

Kdo sta Rick in Morty?

Rick (desno) in Morty (levo) | Foto: Adult Swim Rick (desno) in Morty (levo) Foto: Adult Swim
Rick & Morty je animirana znanstvenofantastična TV-serija, ki pod okriljem ameriške produkcijske hiše Adult Swim izhaja od leta 2013.

Naslovna junaka, genialni znanstvenik Rick Sanchez, ki ima zelo rad alkoholne pijače, in njegov iz epizode v epizodo čedalje manj bojazljivi vnuk Morty Smith, se zvečine na pobudo (ali po krivdi) Ricka podajata na številne pustolovščine po vesolju, vzporednih časovnicah in različnih dimenzijah.

Rick & Morty | Foto: Adult Swim Foto: Adult Swim Nanizanka Rick & Morty, ki trenutno šteje dve sezoni, prvi del tretje pa je nenapovedano izšel 1. aprila letos, je tako pri kritikih kot pri gledalcih sprejeta zelo dobro. Na spletni strani Rotten Tomatoes, kjer so doma televizijski in filmskih kritiki, katerih mnenje na medmrežju šteje največ, je serija Rick & Morty ena redkih s popolno oceno (100%).

Rick & Morty | Foto: Adult Swim Foto: Adult Swim TV-serijo Rick & Morty si lahko na Netflixu ogledate tudi slovenski uporabniki spleta

Na tisoče ljudi podpisuje peticije, naj McDonald's v ponudbo vrne sečuansko omako za McNuggetse

Po nenapovedani premieri tretje sezone serije Rick & Morty je McDonaldsove profile na družbenih omrežjih poplavil val prošenj, naj v ponudbo vrnejo sečuansko omako za medaljone McNuggets.

Ne le, da so se pri McDonaldsu odzvali z odgovori, ki so pokazali, da se nekdo v njihovi službi za odnose z javnostjo spozna na serijo Rick & Morty, ...

... pojavil se je celo kanec upanja, da bi McDonald's strankam vendarle lahko kmalu ponudil sečuansko omako. Predstavnik verige restavracij je za ameriški medij USA Today povedal, da McDonald's vselej posluša želje gostov in da vrnitev omake ni izključena.

Na Twitterju se je medtem oglasil tudi McDonaldsov glavni kulinarik Mike Haracz in obljubil, da bo videl, kaj se da storiti:

Na spletu se je po izidu nove sezone Rick & Morty pojavilo precej peticij za ponovni začetek prodaje sečuanske omake v restavracijah McDonald's. Največ podpisnikov ima tale, zbrala jih je že več kot 33 tisoč od želenih 35 tisoč.

Če kdaj, potem bo pravi čas za ponovni začetek prodaje McDonaldsove sečuanske omake jesen 2018. Za takrat je namreč napovedan izid igranega filma Mulan. | Foto: Reuters Če kdaj, potem bo pravi čas za ponovni začetek prodaje McDonaldsove sečuanske omake jesen 2018. Za takrat je namreč napovedan izid igranega filma Mulan. Foto: Reuters

19 let staro McDonaldsovo sečuansko omako je prodal za 13.700 evrov

S histerijo, ki od 1. aprila letos obdaja McDonaldsovo sečuansko omako, je zelo dobro zaslužil neki Britanec. Pred časom je kupil rabljen starejši avtomobil in pod sedežem našel neodprto posodico sečuanske omake.

"Po ogledu nove epizode Rick & Morty sem šel na splet preverit, če je zadeva kaj vredna. Izkazalo se je, da ogromno," je ob oglasu zapisal Britanec, ki je prilogo na Ebayu postavil na dražbo in zanjo iztržil kar 13.700 evrov.  |  Foto: Ebay.com | Foto: "Po ogledu nove epizode Rick & Morty sem šel na splet preverit, če je zadeva kaj vredna. Izkazalo se je, da ogromno," je ob oglasu zapisal Britanec, ki je prilogo na Ebayu postavil na dražbo in zanjo iztržil kar 13.700 evrov. | Foto: Ebay.com

 

Ne spreglejte