Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
6. 10. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Netflix TV-serija nasvet nasveti

Četrtek, 6. 10. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Top 10: Najboljše TV-serije na slovenskem Netflixu

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Ameriški ponudnik videa na zahtevo Netflix, ki se je januarja letos (končno) prebil tudi do nas, slovenskemu gledalcu še ne ponuja prav obširne izbire vsebin. A v njihovi omejeni knjižici, ki je desetkrat manjša od ameriške ali britanske, se vseeno najde kar nekaj biserov. Izbrali smo deset TV-serij, ki so zagotovo vredne ogleda.

Črno ogledalo (Black Mirror)

Britanska miniserija Črno ogledalo dogajanje postavi v bližnjo prihodnost, kjer je tehnologija, ki jo poznamo dandanes, še malce bolj napredna. Očesni vsadki, ki omogočajo ogled preteklih spominov, komunikacija z umrlimi bližnjimi s pomočjo Facebooka, ogledovanje oglasov za preživetje ... Črno ogledalo je kritika sodobnega strmenja v "črna ogledala" – zaslone telefonov, tablic, računalnikov, televizij. Pa tudi zelo dobra TV-serija, ki zna občasno naježiti kožo.

Luke Cage

Ob Iron Manu, Spidermanu in Možeh X je superjunak iz stripov založnika Marvel tudi Luke Cage. Njegova supermoč? Ker se Lukove celice obnavljajo nečloveško hitro, ga naboji iz konvencionalnega orožja ne morejo raniti. Brez praske lahko preživi tudi neposreden izstrelek bazuke in potapljanje v vreli kislini. Luke Cage se v odlični istoimenski TV-seriji Netflixove produkcije bojuje ne le z afroameriškim gangsterjem, temveč tudi z lastno preteklostjo.

Rick in Morty

Animirana TV-serija za ljubitelje znanstvene fantastike. Rick je genialni izumitelj in nepoboljšljiv alkoholik, Morty pa njegov 14-letni vnuk na višku pubertete. Skupaj obiskujeta vse kotičke naše galaksije, paralelna vesolja, celo notranjost človeškega telesa. Na Netflixu je na voljo samo prva sezona, del druge si lahko brezplačno ogledate na spletni strani Adult Swim.

Kaj Netflix ponuja slovenskim gledalcem in kako ga začeti uporabljati

Narcos

Pripoved o kolumbijskem mamilarskem kralju Pablu Escobarju in njegovem boju ter interakcijah s konkurenčnimi karteli, oblastmi, družino. 

Angleška pita (The Inbetweeners)

Duhovita zgodba o štirih britanskih fantih v poznih najstniških letih in njihovih vsakdanjih težavah – v srednji šoli niso najbolj priljubljeni, dekleta jih pogosto prezirajo, pogumni niso, težave imajo s starši, avtomobili, uživanjem alkohola. Angleška pita, kot se glasi malce neposrečen prevod britanske serije, je precej (vsaj po našem mnenju) bolj smešna od ameriške. 

Vikingi (Vikings)

TV-serija Vikingi povzema življenjsko zgodbo legendarnega Vikinga Ragnarja Lothbroka, njegove družine, prijateljev in vojakov. Prvovrstna izbira za vse, ki jih navdušujejo nordijske pripovedi, liki, ki kar izžarevajo moškost, in dobršna mera nasilja. 

Stranger Things

Ta TV-serija je v tednih po izidu postala spletni fenomen, saj je poklon znanstvenofantastičnim filmom iz 80. let prejšnjega stoletja. Kaj se v njej dogaja? V mirnem ameriškem kraju brez sledu izgine 12-letni deček, skoraj istočasno pa se od nikoder pojavi deklica z obrito glavo in "sposobnostmi", ki trdi, da ve, kje je izginuli fant. 

Bojack Horseman

Naslovni junak je nekdanja zvezda priljubljene humoristične nanizanke, ki se desetletja po koncu snemanja opija in smili sam sebi v svoji veliki vili v Hollywoodu. Občasno pristane v postelji s svojo agentko, možnost velikega preboja nazaj na sceno pa vidi v lastni avtobiografiji, ki jo zanj piše prijateljica Diane. Smo omenili, da je Bojack konj? Živi namreč v svetu, kjer ljudje in živali z darom govora bivajo skupaj. 

Dexter

Dexter Morgan je čez dan forenzični specialist, ki policiji v Miamiju pomaga pri preiskavah umorov. Čez noč je serijski morilec, ki lovi in ubija druge serijske morilce.

 

Kriva pota (Breaking Bad)

Znanstvenik Walter White, ki svoj genialni talent že desetletja zapravlja kot srednješolski profesor kemije, izve, da ima raka. Da bi lahko financiral zdravljenje bolezni, začne proizvajati drogo metamfetamin, pri čemer uporabi svoje kemijske veščine. Droga je kakovostnejša od vseh drugih na črnem trgu. Za pomoč pri prodaji metamfetamina Walter zaprosi svojega nekdanjega učenca, v droge zabredlega Jesseja Pinkmana.

 

Ne spreglejte