Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
22. 5. 2018,
20.04

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

1

Natisni članek

Viberate kriptovaluta

Torek, 22. 5. 2018, 20.04

5 let, 11 mesecev

Slovenski kriptovelikan razdaja 20 tisoč evrov. Kdo jih lahko dobi?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

1

Viberate | Foto STA

Foto: STA

Podjetje Viberate, ki je lani izvedlo eno od najuspešnejših prodaj kriptožetonov v Sloveniji in svojo blagajno v petih minutah napolnilo za okrog 8,5 milijona evrov, bo med 16. in 17. junijem v Ljubljani organiziralo natečaj za najboljšo novo mobilno aplikacijo. Posebnost tekmovanja, ki mu pravijo V-Hackaton, je, da kandidatom ni treba znati programirati. Viberate namreč išče le najbolj kreativno idejo.

Podjetje Viberate upravlja istoimensko platformo, ki povezuje več sto tisoč različnih glasbenikov, organizatorjev dogodkov in lastnikov oziroma upravljavcev koncertnih prizorišč. Gre za največjo tovrstno storitev na svetu. 

Pri Viberatu menijo, da bi lahko platformo izkoristili še bolje, zato želijo v razvoj naprednih rešitev vključiti še posameznike in skupine, ki sicer niso del podjetja. Zaradi tega bodo 16. in 17. junija v Ljubljani organizirali tekmovanje idej, kako uporabnost platforme Viberate spraviti še korak dlje. 

V-Hackaton bo potekal na sedežu podjetja Viberate v Ljubljani (Letališka cesta 33f).  | Foto: Viberate V-Hackaton bo potekal na sedežu podjetja Viberate v Ljubljani (Letališka cesta 33f). Foto: Viberate

Na tekmovanju V-Hackaton bodo lahko sodelovali posamezniki ali ekipe z največ šest člani. Znanje programiranja ni potrebno, saj bo za razvoj aplikacije poskrbel Viberate. V-Hackaton bo zgolj v znamenju iskanja najbolj kreativnih idej, bodo pa sodelujoči vendarle morali razviti poslovni načrt in ga predstaviti v angleškem jeziku.

A zasnova tekmovanja vrata vseeno odpira več morebitnim kandidatom kot tradicionalni programerski hackatoni. Rok za prijavo je 3. junij

Novice V Ljubljani bo stala nova stolpnica, ki jo bo gradil slovenski kriptovelikan

Viberate bo štiri najboljše ideje nagradil z denarnimi nagradami. Prvouvrščeni bo prejel 10 tisoč evrov, drugouvrščeni pet tisoč evrov, tretje- in četrtouvrščeni pa tri tisoč oziroma dva tisoč evrov. Skupni denarni sklad torej znaša 20 tisoč evrov, a Viberate izplačilo nagrad sicer ne bo stalo toliko, vsaj v evrih ne. 

Viberate bo v skupni evropski valuti namreč izplačal le polovico vsake nagrade, preostanek pa v njihovem lastnem kriptožetonu VIB. Kriptožetone bo lahko prejemnik nagrade seveda takoj prodal na eni od spletnih borz, ki jih sprejemajo (Binance, OKEx, Bittrex), lahko pa bo počakal, da jim cena morda zraste, in jih prodal za še več denarja. Zagotovil seveda ni, a cena kriptožetona VIB je v zadnjem mesecu precej stabilna. 

Na letošnji že sedmi konferenci o digitalnih komunikacijah DIGGIT, ki bo 12. junija v Ljubljani, bo eden od govorcev tudi Vasja Veber iz podjetja Viberate

Preberite tudi:

Novice Avtomobilska eksotika, ki jo vozijo tudi slovenski kriptobogataši
Novice Aplavz okradenemu slovenskemu podjetju: "Drugi bi že zdavnaj propadli"
Ne spreglejte