SiolNET. Digisvet Novice
0,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slaba novica za lastnike bitcoinov

0,92

termometer

Bitcoin | Po trgu krožijo številna ugibanja, zakaj imajo tečaji digitalnih valut nizko vrednost. Kot eden od vzrokov se omenja čakanje številnih navdušencev nad bitcoinom, da bi se na borzi začelo trgovati z indeksiranim skladom, ki bi bil vezan na vrednost bitcoina. Za zdaj čakajo zaman. | Foto: Thinkstock
Po trgu krožijo številna ugibanja, zakaj imajo tečaji digitalnih valut nizko vrednost. Kot eden od vzrokov se omenja čakanje številnih navdušencev nad bitcoinom, da bi se na borzi začelo trgovati z indeksiranim skladom, ki bi bil vezan na vrednost bitcoina. Za zdaj čakajo zaman. Foto: Thinkstock

Vrednosti digitalnih valut, kot je bitcoin, se še naprej znižujejo. Razprodaje, ki jih je bilo opaziti že prejšnji teden, se danes dopoldne nadaljujejo. Na največji trgovalni platformi Bitstamp se tečaj bitcoina giblje okoli 5173 dolarjev, kar je najmanj po lanskem oktobru. Od prejšnje srede se je bitcoin pocenil za 17 odstotkov.

Vrednost bitcoina se tako vedno bolj oddaljuje od svoje rekordne vrednosti, ki jo je z 20 tisoč dolarji beležil decembra 2017.

Slovenija, Bitcoin Digisvet Slovenec, ki je vzel kredit za bitcoine, bo danes zelo slabe volje

Pada tudi vrednost drugih kriptovalut

Na začetku novega tedna pa se ne znižuje le vrednost bitcoina, pač pa tudi drugih znanih kriptovalut, kot so ether, litecoin ali XRP. Skupna vrednost vseh približno 2000 digitalnih naložb, je po podatkih spletne strani Coinmarketcap trenutno dobrih 170 milijard dolarjev (približno 149 milijard evrov).

Prejšnjo sredo so bile vredne še 210 milijard dolarjev, v času največje kritpovročice pa celo blizu 830 milijard dolarjev.

Kopenhagen Danska Digisvet Rudarjenje bitcoinov porabi več elektrike kot Danska Kriptomat Posel danes Zakaj Slovenci kupujejo Bitcoin na Kriptomatu?

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin