Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
23. 3. 2018,
19.51

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

Natisni članek

SpaceX Tesla Elon Musk Facebook

Petek, 23. 3. 2018, 19.51

6 let, 1 mesec

Šef Tesle Motors dobil priložnost za maščevanje in jo takoj izkoristil

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

Po tem, ko je Mozilla, razvijalec spletnega brskalnika Firefox, zaradi incidenta z zlorabo podatkov o uporabnikih začasno zapustil Facebook, sta se od družbenega omrežja poslovili še dve morda še bolj odmevni imeni. Velepodjetnik Elon Musk je s Facebooka namreč izbrisal profila svojih podjetij Tesla Motors in SpaceX. Kot je sam rekel, ni vedel, da sta SpaceX in Tesla Motors na Facebooku sploh navzoča. Musk je imel za to dejanje sicer zelo verjetno tudi druge, bolj osebne razloge. 

Elon Musk Facebooka ne uporablja. Njegova medija za stik z navadnimi smrtniki in razkazovanje novih izumov sta Instagram in Twitter. Kliknite za povezavo do Muskovega profila na Instagramu. | Foto: Reuters Elon Musk Facebooka ne uporablja. Njegova medija za stik z navadnimi smrtniki in razkazovanje novih izumov sta Instagram in Twitter. Kliknite za povezavo do Muskovega profila na Instagramu. Foto: Reuters

Elon Musk se je danes najprej odzval na tvit programerja Briana Actona, ki je v sredo zapisal, da bi morali ljudje zaradi afere s prodajo osebnih podatkov začeti zapuščati družbeno omrežje. Napisal je: "Kaj je to Facebook?" 

Facebook je zamočil, Elon Musk pa dobil priložnost za maščevanje

Elon Musk seveda dobro ve, kaj je to Facebook, saj je podjetju leta 2016 ponudil brezplačen prevoz satelita v Zemljino orbito na krovu rakete svojega podjetja SpaceX.

Raketa je ob vzletu eksplodirala, Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, pa je Elona Muska takrat obtožil, da mu je uničil satelit. Musk je na Twitterju cinično zalajal nazaj in SpaceX ter Facebook od takrat nista bila v najboljših odnosih. 

Preberite več o škandalu, ki ta teden pretresa Facebook in njegove uporabnike ter jezi svetovno javnost

Po tem, ko se je Musk odzval na Actonovo objavo, ga je neki drug uporabnik izzval, da naj, če je "pravi dedec", na Facebooku izbriše profil podjetja SpaceX. Musk je odgovoril: "Sploh nisem vedel, da ga imamo. Bom."

Profila podjetja SpaceX res ni več na Facebooku, Musk pa je šel še korak dlje in za dobro mero izbrisal še profil svojega podjetja Tesla Motors, v katerem proizvajajo električne avtomobile. Poskus obiska kateregakoli od profilov na Facebooku pokaže tole sporočilo:

Facebook ta vsebina žal ni na voljo | Foto: Facebook Foto: Facebook

Takole pa je bil profil podjetja SpaceX na Facebooku videti prej:

Sporočilo uporabniku pojasnjuje, da vsebina, ki jo je zahteval, v tem primeru je to profil podjetja SpaceX, ni več na voljo.  | Foto: Elon Musk Sporočilo uporabniku pojasnjuje, da vsebina, ki jo je zahteval, v tem primeru je to profil podjetja SpaceX, ni več na voljo. Foto: Elon Musk

Profilom Tesle in SpaceX je skupno na Facebooku sicer sledilo več kot pet milijonov ljudi, a to je precej manj kot na družbenem omrežju Instagram, ki je Elonu Musku ob Twitterju najbolj ljub spletni medij. Tesla Motors ima na Instagramu 4,1 milijona sledilcev, SpaceX pa tri milijone


Preberite tudi:

Kje je Elon Musk dobil dovolj denarja za vse svoje nore projekte?

 

Ne spreglejte