Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2016,
20.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

valentinovo gregorjevo zmenkarije zmenek ljubezen ljubezen Tinder facebook snapchat twitter

Četrtek, 11. 2. 2016, 20.00

8 let

Še nimate zmenka za valentinovo? Poiščite ga s temi aplikacijami!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Bližata se praznika zaljubljencev, valentinovo in gregorjevo. Če ste samski in bi ju želeli preživeti v dvoje, si lahko zmenek poiščete tudi s pomočjo aplikacij.

Še nimate zmenka za valentinovo, osamljenost pa vam ne diši najbolj? Potem je skrajni čas, da si na telefon naložite vsaj eno od naslednjih aplikacij.

Tinder (Android, iOS) Tinder je nedvomno najbolj vroča aplikacija za iskanje potencialnih partnerjev in partneric. Zakaj? Preprosto zato, ker je zelo preprosta za uporabo, ima všečen uporabniški vmesnik in predvsem veliko uporabnikov. Tudi v Sloveniji.

Za registracijo potrebujete aktiven račun na Facebooku, s katerega Tinder samodejno črpa vaše osnovne podatke, kot so starost, poklic, izobrazba, hobiji in interesi, svoj profil pa lahko poljubno dopolnite še s svojo kratko biografijo in šestimi fotografijami. Za čim večji odziv skupnosti je to vsekakor priporočljivo. Če bi s svetom radi delili še več fotografij svojih pustolovskih podvigov in pokazali, da ste izjemno zanimiva oseba, pa lahko Tinder povežete tudi s svojim računom na Instagramu.

Tinder deluje zelo preprosto. Na zaslonu vam prikaže fotografije oziroma profile drugih uporabnikov, ki so v vaši bližini (območje iskanja obsega največ sto kilometrov), vi pa s potegom prsta desno ali levo po zaslonu sporočite, ali vam je oseba všeč ali ne. Všečkanje je seveda anonimno, možnost pogovora pa se odpre šele, ko je simpatija med dvema vzajemna.

V kaj smo se zaljubili? • veliko uporabnikov • zabavna uporaba, ki spominja na igro • preprost uporabniški vmesnik

Down (Android, iOS) Down ne ovinkari pri tem, kaj je – aplikacija za iskanje priložnostnih vročih srečanj. Priznajmo, ljudje ne iščemo vedno poglobljenih razmerij, ki bi trajala celo večnost, ampak si včasih zaželimo le občasnega prijetnega druženja z nekom, ki nam je všeč. Če se v tem stavku prepoznate, je Down kot nalašč za vas.

Podobno kot Tinder tudi Down daje velik poudarek vizualni podobi posameznika, za delovanje pa potrebuje povezavo z računom na Facebooku. Od tod namreč črpa vaše splošne podatke, hkrati pa med vašimi prijatelji poišče somišljenike, ki si želijo podobnega druženja in so prav tako registrirani uporabniki aplikacije Down.

Med njimi nato z ustreznim potegom pa zaslonu izberete tiste, s katerimi bi si želeli hitrega skoka med rjuhe in tiste v katerih vidite potencial za dolgotrajnejšo zvezo. Če je oseba na drugi strani izbrala isto možnost kot vi, vaju aplikacija obvesti in poveže, da lahko čim prej nadaljujeta uresničevanje načrtov.

V kaj smo se zaljubili? • aplikacija brez ovinkarjenja, primerna tako za iskanje priložnostnih srečanj kot tudi klasično dvorjenje • pridih nagajivosti • uporabniški vmesnik brez nepotrebnega balasta

OkCupid (Android, iOS) Če aplikaciji Tinder in Down kot glavno lastnost izpostavljata videz posameznika, OkCupid večji poudarek namenja skupnim interesom in podrobnejšemu osebnemu opisu. Med registracijskim postopkom (račun na Facebooku za uporabo ni predpogoj, lahko pa vseeno nekoliko olajša postopek) vam namreč aplikacija zastavi številna vprašanja o vaših lastnostih in lastnostih, ki vas na drugih ljudeh najbolj pritegnejo oziroma odvrnejo od njih, na podlagi rezultatov pa vam nato v svoji bazi uporabnikov prikaže najbolj kompatibilne profile. Brskate lahko seveda med vsemi profili, ne samo med najbolj kompatibilnimi, če se vam ne ljubi brati vseh podrobnosti o posameznikih, pa imate na voljo tudi hitre zmenkarije, kjer se podobno kot pri Tinderju, Kupidovo puščico izstrelite na podlagi slik (ko nekomu podelite všeček, je prejemnik o tem obveščen).

V nasprotju s prej opisanima aplikacijama lahko v OkCupidu pošljete sporočilo komurkoli (in kdorkoli ga lahko vam), tako da lahko simpatijo, če morda nimate najbolj privlačnih fotografij, prepričate tudi s spretnimi besedami. Ta možnost je sicer dvorezen meč, saj boste skoraj zagotovo kdaj tudi tarča nadležnih vsiljivcev, ki vas nikakor ne bodo pustili pri miru.

V kaj smo se zaljubili? • veliko možnosti pri izpolnjevanju profila • osebnostni testi za preganjanje dolgčasa • odstotek ujemanja s potencialnimi simpatijami

Happn (Android, iOS) Happn deluje po podobnem principu kot Tinder, saj iskalnik uporabnike išče v bližnji okolici. Medtem ko radij iskanja pri Tinderju lahko nastavite na sto kilometrov, je tu precej manjši – le 250 metrov.

S tem hoče spodbuditi, da se naključna srečanja dveh oseb, ki sta si simpatični na prvi pogled, lahko razvijejo tudi v kaj več. Ker je ravno prvi korak navadno najtežji, sploh če gre za naključnega mimoidočega, vam ga Happn pomaga narediti. Samo odprete aplikacijo, in če ta zazna tudi vašo simpatijo, ki sedi pred vami na avtobusu, ji lahko pošljete srček naklonjenosti.

Če je ljubezen na prvi pogled vzajemna in dobite srček nazaj, ste na konju. Odpre se vam možnost pogovora, in še preden sonce zaide, se lahko znajdete na romantičnem sprehodu po parku. Edini minus, ki smo ga zaznali pri sicer zanimivem načinu spoznavanja novih ljudi, je majhno število uporabnikov.

V kaj smo se zaljubili? • spodbujanje spontanosti • preprosta uporaba • zanimiv koncept spoznavanja mimoidočih neznancev

Klasična družbena omrežja (Facebook, SnapChat, Instagram) Obstaja velika verjetnost, da se vaša simpatija že skriva v imeniku vaših prijateljev na različnih družbenih omrežjih, kot so Facebooku, Twitterju, Instagramu, SnapChatu, Viberju in WhatsAppu, tako da vam je ni treba iskati med neznanci.

Če je tako, vas od prvega zmenka in sanjske prihodnosti morda loči le še simpatično sporočilo ali duhovita fotografija. Vse, kar morate storiti, je, da kliknete njeno ime in pošljete izbrane besede.

Še bolj kot z vsemi naštetimi virtualnimi omrežji boste naklonjenost svoji simpatiji pokazali, če se odločite za oseben pristop. Ta sicer zahteva malce več drznosti in poguma, a ni bolj pomenljivega sporočila, kot če nekoga osebno povabite na tortico in kavo.

Ne spreglejte