SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nov teden, nova slovenska prevara na Facebooku: Iphone Slovenia

0

termometer

Na Facebooku zagon pridobiva slovenska stran, ki organizira žrebanje za pametni telefon iPhone. Nagradna igra je lažna, z deljenjem objave pa v njej sodeluje že več sto slovenskih uporabnikov.

Danes ustvarjeni profil Iphone Slovenia je na družbenem omrežju Facebook pred nekaj urami objavil nagradno igro , s katero dvema srečnima izžrebancema obljublja pametni telefon Apple iPhone 6 16GB.

Uporabnik Facebooka, ki želi sodelovati v nagradnem žrebanju, mora všečkati, deliti in komentirati objavo, v kateri je opisana nagradna igra. V komentarju mora označiti še tri prijatelje. Všečkati in deliti mora tudi profil Iphone Slovenia. Kot je zapisal njegov ustanovitelj, je Iphone Slovenija novo podjetje, ki se ukvarja s prodajo pametnih telefonov znamke Apple. Več informacij o podjetju bo ponudil na spletni strani, ki je v nastajanju, še obljublja.

Postopek, ki ga mora za vključitev v domnevno žrebanje opraviti uporabnik, je značilen za lažne nagradne igre, ki jih na Facebooku objavljajo tisti, ki imajo preveč časa ali pa celo zahrbtne namene (več o tem malce nižje).

Zakaj se na Facebooku pojavljajo lažne nagradne igre? Lažne nagradne igre na Facebooku so odličen način, da nov profil v kratkem času pridobi veliko skupnost sledilcev – to lahko vidimo na primeru Iphone Slovenia, ki jih je v nekaj urah nabral že skoraj tisoč. Ko se tisti, ki je ustvaril profil in lažno nagradno igro, odloči, da je skupnost uporabnikov, ki mu sledi, dosegla kritično maso, lahko spremeni ime in namembnost profila.

Spletni butik z Applovimi telefoni tako postane medij za širjenje politične, verske ali katere druge ideologije, tisti, ki stoji za tem, pa ima kar naenkrat več sto, več tisoč, morda celo več deset tisoč sledilcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin