SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nosljiva tehnologija v vzponu, kaj pa varnost?

4

termometer

Nosljive pametne naprave pripravljajo veliki pohod, analitska družba Berg Insight napoveduje prodajo kar 64 milijonov enot do leta 2017.

Nosljive napravice kažejo vse večji uspeh: prodaja je v obdobju od leta 2011 do 2012 poskočila s 3,1 milijona na 8,3 milijona oziroma kar za 168 odstotkov. A vse le ni tako lepo, kot se zdi. Medtem ko naj bi nosljive napravice "lajšale" naša življenja, pa se vse večja skupina ljudi sprašuje po njihovi varnosti.

Septembrska raziskava SSI (Survey Sampling International) je ugotovila, da je kar tretjina internetnih uporabnikov skeptična glede varnosti in zasebnosti, ki jo nudijo nosljive napravice. Največ skrbi povzročajo avstralskim potrošnikom, med njimi je vsak drugi, ki ima pomisleke o nosljivih napravicah, drugo mesto si delijo francoski in britanski potrošniki, sledijo Američani. Raziskava ugotavlja, da ima varnostni vidik še pomemben, žal negativen vpliv na zanimanje.

Napovedi pa že kažejo, da se bodo potrošniki glede varnostnega vidika nosljivih napravic v prihodnje vendarle sprostili. Podobno je bilo ob nastopih pametnih telefonov, aplikacij in konec koncev tudi ob prisluškovalnih aferah. Vse ostaja v rokah in glavah potrošnikov – če, kako in kdaj bodo uporabljali nosljive napravice, ki jih lahko s svojim "pametnim" mehanizmom spravijo v še kako veliko zadrego.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin