Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
26. 8. 2022,
12.49

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

10

Natisni članek

podražitev Playstation 5 Sony sony

Petek, 26. 8. 2022, 12.49

1 leto, 8 mesecev

Nimajo druge rešitve: velika podražitev tudi v Sloveniji

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

10

PlayStation 5 | Težave z dobavljivostjo trenutno najbolj vročih igralnih konzol so še posebej očitne v državah, ki za Sony niso prioritetni trgi, torej tudi v podalpski deželi. Slovenski kupec, ki ob obisku ene od domačih spletnih trgovin z elektroniko ugotovi, da lahko PlayStation 5 naroči takoj, je bolj izjema kot pravilo. Zadnji slabi dve leti je namreč veliko bolj običajen pripis, da izdelek trenutno ni na zalogi.  | Foto Unsplash

Težave z dobavljivostjo trenutno najbolj vročih igralnih konzol so še posebej očitne v državah, ki za Sony niso prioritetni trgi, torej tudi v podalpski deželi. Slovenski kupec, ki ob obisku ene od domačih spletnih trgovin z elektroniko ugotovi, da lahko PlayStation 5 naroči takoj, je bolj izjema kot pravilo. Zadnji slabi dve leti je namreč veliko bolj običajen pripis, da izdelek trenutno ni na zalogi. 

Foto: Unsplash

Japonski Sony je zaradi globalne inflacije in negotovosti v gospodarstvu napovedal kar precejšnjo podražitev igralne konzole PlayStation 5, ki zadnji dve leti velja za enega najbolj zaželenih kosov zabavne elektronike, a jo je zaradi težav z dobavno verigo marsikje še vedno skoraj nemogoče kupiti. Obe različici PS5, digitalna in klasična z optično enoto, bosta dražji za 50 evrov.

Nove cene po navedbah Sonyja začnejo veljati takoj, kar pomeni, da bo treba za cenejšo digitalno različico PlayStationa 5 po novem odšteti 449,99 evra (12,5-odstotna podražitev), za dražjo, z optično enoto blu-ray, pa 549,99 evra (10-odstotna podražitev).

Sony kot razloge za podražitev igralne konzole navaja visoko globalno inflacijo, nihanje vrednosti nekaterih valut in nasploh zahtevne pogoje v gospodarstvu. PlayStation 5 se bo sicer podražil v državah Evropske unije, Veliki Britaniji, na Japonskem, Kitajskem, v Avstraliji, Mehiki in Kanadi. Sony ne izključuje možnosti, da še kje drugje. 

Podražitev aktualne generacije konzol je poteza, ki je Sony v tako velikem obsegu v 28-letni zgodovini znamke PlayStation še ni storil.  | Foto: Unsplash Podražitev aktualne generacije konzol je poteza, ki je Sony v tako velikem obsegu v 28-letni zgodovini znamke PlayStation še ni storil. Foto: Unsplash

V Sloveniji boš prej zadel na loteriji, kot pa kupil PlayStation 5. Vsaj po razumni ceni. 

Poročali smo že, da je v Sloveniji, pa čeprav sta od izida minili že skoraj dve leti, še vedno tako rekoč nemogoče kupiti igralno konzolo Sony PlayStation 5. Domače trgovine z elektroniko sploh niso imele stalne zaloge, povpraševanje pa je tako veliko, da so občasne nove pošiljke konzol takoj razprodane. 

Praktično edini realno izvedljivi možnosti, da Slovenec danes pride do PlayStationa 5, sta naročilo iz tujine ali pa sprijaznitev s katero od precej manj ugodnih, med njimi tudi oderuških, ponudb rabljenih ali novih konzol, ki jih na slovenskih portalih z malimi oglasi najdemo nekaj deset. 

Prizor, ki je v slovenskih spletnih trgovinah z elektroniko zadnje mesece stalnica. | Foto: Matic Tomšič Prizor, ki je v slovenskih spletnih trgovinah z elektroniko zadnje mesece stalnica. Foto: Matic Tomšič

Ne spreglejte