SiolNET. Digisvet Novice
4,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbogatejši Zemljan se je nevede igral z ognjem #video

4,76

termometer

Ameriški milijarder Jeff Bezos, najbogatejši človek na svetu, je v sredo nenapovedano obiskal enega od številnih distribucijskih centrov svojega podjetja Amazon. Dan pozneje, v četrtek, so Amazonovi zaposleni prejeli obvestilo, da so v podjetju odkrili prvi primer okužbe z novim koronavirusom v distribucijskih centrih, in sicer prav v tistem, po katerem se je sprehajal skoraj 114 milijard evrov "težak" Bezos. 

zaščitna maska Novice Koronavirus v Sloveniji: uporaba rokavic v trgovinah ni več potrebna #video

Jeff Bezos je v sredo brez predhodnega obvestila obiskal distribucijski center Amazona z oznako FTW6 v bližini ameriškega velemesta Dallas.

Bezos je pozneje obiskal tudi enega od supermarketov trgovske verige Whole Foods, ki jo je njegov Amazon pod svoje okrilje s prevzemom vzel leta 2017. 

V zgornjem videoposnetku, ki ga je na Twitterju objavilo vodstvo Amazona, je mogoče videti, da so Bezosu ob vstopu v delovne prostore poslopja izmerili telesno temperaturo, ves čas obiska je nosil tudi masko.  V zgornjem videoposnetku, ki ga je na Twitterju objavilo vodstvo Amazona, je mogoče videti, da so Bezosu ob vstopu v delovne prostore poslopja izmerili telesno temperaturo, ves čas obiska je nosil tudi masko.  Foto: Twitter

Lidija Štorgel Trendi Kako se je mlada Savinjčanka sredi epidemije spopadla s težko diagnozo #video

Veliko naključje: izmed več kot 100 distribucijskih centrov v ZDA koronavirus odkrili prav tam, kjer se je sprehajal Bezos

Iz Amazona so vsem zaposlenim po poročanju ameriškega poslovnega medija Bloomberg v četrtek medtem sporočili, da so prav pri enem od delavcev v distribucijskem centru FTW6 odkrili okužbo z novim koronavirusom.

Gre sicer tudi za prvi potrjeni primer okužbe v katerem od Amazonovih distribucijskih centrov v ZDA. Sploh prvo okužbo s koronavirusom so pri Amazonu sicer razkrili 19. marca, na testu je bil pozitiven eden od njihovih skladiščnih delavcev.

Bezos sicer zagotovo ni bil v stiku z Amazonovim tako imenovanim pacientom nič, kar zadeva distribucijske centre, saj je bil tam nazadnje prisoten v ponedeljek.

Kot je razvidno z zgornjega videoposnetka, Bezos ves čas obiska, še posebej v trgovini Whole Foods, ni upošteval varnostne razdalje, ki jo za zmanjšanje možnosti prenosa okužbe predpisuje Ameriški center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC). Drugim zaposlenim se je večkrat približal na manj kot dva metra, prav tako ni nosil zaščitnih rokavic.  Kot je razvidno z zgornjega videoposnetka, Bezos ves čas obiska, še posebej v trgovini Whole Foods, ni upošteval varnostne razdalje, ki jo za zmanjšanje možnosti prenosa okužbe predpisuje Ameriški center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC). Drugim zaposlenim se je večkrat približal na manj kot dva metra, prav tako ni nosil zaščitnih rokavic.  Foto: Twitter

Preberite tudi:

Portorož plaža Posel danes Hotelirji stavijo na goste iz Slovenije finska raziskava Trendi To se zgodi, če v času covid-19 nekdo v trgovini zakašlja #video Evro, denar Novice Nevladniki se zaradi epidemije ne bodo odpovedali 107 tisočakom policija radar Avtomoto Pozor, teh sedem izgovorov za potep policistov ne bo prepričalo Bojana Beovič Novice Beovićeva: Vrh epidemije smo že dosegli #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin