SiolNET. Digisvet Novice
6,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na ulicah nova droga, ki mladino spreminja v pošasti? #video

6,30

termometer

Iz Brazilije se svetovnem spletu bliskovito širi objava z videoposnetki, ki prikazujejo po ulicah tavajoče in povsem dezorientirane mladostnike. Zaužili so tako imenovano drogo živih mrtvecev, pravijo avtorji posnetkov. 

Ficção se torna realidade ALERTA...a droga do zumbi....já está no brasil. A droga "Cloud Nine" e outras substâncias...

Objavil/a Tudo Misturado dne 29. september 2017

Zgornjo objavo je na družbenem omrežju Facebook delilo že okrog 1,5 milijona uporabnikov. Eden od videoposnetkov prikazuje mladeniča, ki se zaletava v avtobus, drugi pa dekle, ki leži v prtljažniku poltovornjaka in se prestrašeno odziva na dogajanje okrog sebe.

V obeh primerih sta osebi zaužili sintetično mamilo, ki mu v Braziliji na ulici pravijo droga živih mrtvecev (ali tako imenovanih zombijev), saj ljudje pod vplivom te droge povsem izgubijo občutek za svoja dejanja in okolico.


Morda vas zanima tudi:

-> Kdo od predsedniških kandidatov ne razkriva svojega premoženja?


Zombiji spadajo med najbolj priljubljene filmske in televizijske pošasti. Ljudje se vanje najpogosteje spremenijo po izbruhu bolezenskih epidemij. Njihova poglavitna lastnost je, da so pravzaprav mrtvi in nimajo več človeške zavesti, a vseeno "živijo" in brez skrbi za lastno varnost brezciljno tavajo po svetu in iščejo hrano. To so najpogosteje drugi ljudje.  Zombiji spadajo med najbolj priljubljene filmske in televizijske pošasti. Ljudje se vanje najpogosteje spremenijo po izbruhu bolezenskih epidemij. Njihova poglavitna lastnost je, da so pravzaprav mrtvi in nimajo več človeške zavesti, a vseeno "živijo" in brez skrbi za lastno varnost brezciljno tavajo po svetu in iščejo hrano. To so najpogosteje drugi ljudje.  Foto: Reuters

Flakka ali pesek

Droga je v Braziliji novost, drugod po svetu pa ne. Večina proizvodnje njene aktivne učinkovine, a-PVP oziroma alfa-pirolidinopentiofenona, se odvija na Kitajskem, do zdaj pa so jo največkrat zasledile oblasti v Severni Ameriki, predvsem ZDA. 

Na ulici je droga tam poznana po vzdevkih "flakka" ali "pesek", učinkovina a-PVP pa se občasno znajde tudi v znani skupini rekreativnih drog, ki jim pravijo "kopalne soli" (vir). 

Flakka oziroma droga živih mrtvecev med odvisniki ni priljubljena le zato, ker v možganih povzroči zelo pospešeno izločanje dopamina, temveč tudi zato, ker je poceni. Za gram je treba v povprečju odšteti manj kot pet evrov. A zanka je, da flakka povzroča izredno hitro in močno odvisnost, kar sproži potrebo po vedno večjih odmerkih (vir). Smrti zaradi prevelikega odmerka med uživalci te droge za zdaj sicer niso dobro dokumentirane, saj je na trgu z mamili razmeroma kratek čas.

Poglejte si še nekaj videoposnetkov, ki dokazujejo, zakaj flakki pravijo droga živih mrtvecev:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 326
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin