SiolNET. Digisvet Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kitajci so pokazali televizor, s katerim se morda začenja novo obdobje

10

termometer

Honor Vision
Glede na seznam tehničnih lastnosti je Honor Vision povsem spodoben TV-zaslon, namenjen pa bo kupcem, ki novo napravo iščejo v srednjem cenovnem razredu, a iščejo nekaj, s čimer bi za svoj denar dobili največ. Izredno tanek (manj kot sedem milimetrov) 55-palčni model, ki ga je za kitajski trg napovedal Honor, ima tako rekoč vse lastnosti zelo dobro opremljenega sodobnega televizorja (podporo standardu HDR za izboljšanje slike, osemjedrni procesor, hitro brezžično povezavo, možnost bliskovitega deljenja datotek med pametnim telefonom in televizorjem, operacijski sistem, ki TV-zaslon spremeni v osrednji domači večpredstavnostni center). Cena bolje opremljenega modela (Pro), ki ima tudi izskočno spletno kamero, bo okrog 600 evrov, model brez kamere pa bo 120 evrov cenejši. Foto: Honor

Honor, hčerinska družba tehnološkega giganta Huawei, je na Kitajskem danes predstavil TV-zaslon Honor Vision. Gre za prvo napravo s Huaweievim čisto novim operacijskim sistemom HarmonyOS, kar pomeni, da je Vision morda prelomen kamenček v mozaiku ene najodmevnejših zgodb tega leta. Mogoče je namreč, da bomo o HarmonyOS v prihodnjih letih slišali še veliko, saj lahko postane stalnica danes zelo priljubljenih Huaweievih in Honorjevih pametnih telefonov. 

Tesla 6 Digisvet Slavno ime na policah slovenskih trgovin: kako dobri so televizorji Tesla?

Honor bo televizor Vision sprva prodajal samo na Kitajskem, informacijo, ali bo kdaj na voljo tudi v Sloveniji, pa še čakamo. Honor bo televizor Vision sprva prodajal samo na Kitajskem, informacijo, ali bo kdaj na voljo tudi v Sloveniji, pa še čakamo. Foto: Honor

Honor Vision je prvi izlet blagovne znamke Honor, ki jo v Sloveniji poznamo po pametnih telefonih, na trg TV-zaslonov, zapomnili pa si ga bomo predvsem zaradi dveh stvari.

Prva je spletna kamera, ki se podobno kot pri Huaweievem pametnem telefonu P Smart Z dvigne iz vrha naprave in se, ko končamo telefonski pogovor ali snemanje, nato vanjo tudi vrne:

Druga in morda veliko bolj prelomna novost, ki jo prinaša Honor Vision, pa je HarmonyOS.

Gre za Huaweiev čisto nov operacijski sistem, ki je, čeprav so ga razvijali več let, v veliki meri odgovor na trgovinski spor Kitajske in ZDA, ki je Huawei in tudi Honor na trgu pametnih telefonov spravil v negotovost. Huawei je HarmonyOS sicer predstavil šele včeraj.

Huawei Digisvet Se Huawei v Evropi že pripravlja na "plan B"?

Nesoglasja med Kitajsko in ZDA podjetju Huawei in posredno tudi Honorju vsaj za zdaj preprečujejo, da bi na prihodnje modele pametnih telefonov, ki so še v razvoju, namestil programsko opremo, ki jo razvijajo ameriška podjetja.

Huawei trdi, da je operacijski sistem HarmonyOS varnejši od klasičnega Androida, na katerem je sicer zasnovan. Podjetje ga bo sprva uporabljalo predvsem na napravah, ki so povezane z internetom stvari, kot so pametne ure in zapestnice, televizorji, pametni zvočniki, oglaševalski zasloni ali avtomobilski večpredstavnostni sistemi. Huawei je zagotovil, da bo HarmonyOS, če se trgovinski spor med ZDA in Kitajsko zaostri do te mere, da podjetje ne bi več imelo pravic za uporabo Googlovega Androida, takoj pripravljen tudi za namestitev na pametne telefone Huawei in Honor. Huawei trdi, da je operacijski sistem HarmonyOS varnejši od klasičnega Androida, na katerem je sicer zasnovan. Podjetje ga bo sprva uporabljalo predvsem na napravah, ki so povezane z internetom stvari, kot so pametne ure in zapestnice, televizorji, pametni zvočniki, oglaševalski zasloni ali avtomobilski večpredstavnostni sistemi. Huawei je zagotovil, da bo HarmonyOS, če se trgovinski spor med ZDA in Kitajsko zaostri do te mere, da podjetje ne bi več imelo pravic za uporabo Googlovega Androida, takoj pripravljen tudi za namestitev na pametne telefone Huawei in Honor. Foto: Reuters

Največja težava je z Androidom, operacijskim sistemom, ki ga razvija ameriški Google ter poganja vse Huaweieve in Honorjeve pametne telefone. Če bi ameriška trgovinska blokada obveljala, bi moral Huawei na nove mobilnike namestiti drug operacijski sistem, tu pa nastopi HarmonyOS.

Honor, Huawei Digisvet Huawei zatrjuje: teh 17 naših modelov pametnih telefonov bo dobilo EMUI 10 in Android Q! #video

Pri Huaweiu so pred časom sicer dejali, da je HarmonyOS, kar zadeva pametne telefone, rezerva in da je v prvem planu še vedno Android. Na petkovem razkritju novega operacijskega sistema so pojasnili, da bo tako rekoč vse aplikacije, ki trenutno delujejo le na Googlovi različici Androida, mogoče zelo preprosto predelati tudi za zelo prilagodljivi HarmonyOS. 

Preberite tudi:

Google, Android, pametni telefon Digisvet Kupce večine novih telefonov v Evropi čaka pomembna odločitev Honor, Huawei Digisvet Google: prepoved sodelovanja s Huaweiem lahko ogrozi ZDA Naslovna slika Sony Digisvet Poglejte razliko: marsikomu bo žal, da je lani kupil televizor

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin