SiolNET. Digisvet Novice
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Ustvarjamo si prve vtise: Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: hitro prepriča, da je njegovo mesto med najboljšimi

0,60

termometer

Huawei Mate 10 Pro
Foto: Ana Kovač

Pametni telefon Huawei Mate 10 Pro s svojo obliko pritegne že na prvi pogled, veliko njegovih funkcij in dobrot, tudi novih, pa navdušuje in prijetno preseneča še dolgo za tem. Kako smo se lotili zbiranja prvih vtisov?

Lani je Huawei z novembrsko predstavitvijo svojega takratnega paradnega konja Mate 9 okrepil konkurenčni boj najboljših pametnih telefonov.

Letos je Huawei še malo pohitel in že oktobra predstavil družino Mate 10, katere najzmogljivejši član Mate 10 Pro (izvzeli bomo dizajnersko Porschejevo različico, ki je v svojih krogih "zažgala" že z devetko) ponovno nezadržno rine v krog najboljših telefonov leta.

[video: 65590 / ]

Kako smo "uradno" začeli preizkušanje pametnega telefona Huawei Mate 10 Pro

Mate 10 Pro v hipu pritegne s svojo na steklu temelječo oblikovno zasnovo (najbrž si je idejo izposodil od paradnega konja sestrske blagovne znamke Honor, to je Honor 9), preverjanje dolgega seznama novosti in funkcionalnosti (umetna inteligenca, prenovljen program za snemanje fotografij in videa, novo razmerje stranic zaslona, superhitro polnjenje akumulatorja, možnost neposrednega priklopa na računalniški zaslon, prvič pri Huaweiu vodoodpornost po standardu IP 67 in še več) pa nas bo gotovo zabavalo še nekaj časa.

Primer fotografij, posnetih s privzetimi nastavitvami fotoaparata pametnega telefona Huawei Mate 10 Pro med sprehodoma po Ljubljani. Obsežnejšo galerijo posnetkov s tem fotoaparatom, ki ga je skupaj s Huaweiem ustvaril nemški proizvajalec fotografske opreme Leica, bomo objavili v prispevku predvidoma prihodnji teden. Primer fotografij, posnetih s privzetimi nastavitvami fotoaparata pametnega telefona Huawei Mate 10 Pro med sprehodoma po Ljubljani. Obsežnejšo galerijo posnetkov s tem fotoaparatom, ki ga je skupaj s Huaweiem ustvaril nemški proizvajalec fotografske opreme Leica, bomo objavili v prispevku predvidoma prihodnji teden. Foto: Srdjan Cvjetović

Na uradnem seznamu držav, kjer bo Huawei Mate 10 Pro začel prodajati najprej, to je 4. novembra, Slovenije ni, a smo od krajevnih - sicer neuradnih, a zanesljivih - virov izvedeli, da bo Slovenija prišla na vrsto nekje sredi novembra.

Še (krepko) pred začetkom prodaje v Sloveniji bomo v rubriki Digisvet zagotovo zbrali svoje prve vtise v upanju, da nam bo čim več tega, kar Mate 10 Pro ponuja, uspelo do takrat preizkusiti v živo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin