SiolNET. Digisvet Novice
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Telefoni z operacijskim sistemom Android dobivajo novo neodstranljivo aplikacijo

Google Play Music se poslavlja, prihaja YouTube Music

0,35

termometer

YouTube | Google je s svojo uradno objavo potrdil, česar ni bilo težko uganiti, kajti glasbena knjižnica storitve YouTube je veliko obsežnejša kot tista v storitvi Google Play Music. | Foto: Reuters
Google je s svojo uradno objavo potrdil, česar ni bilo težko uganiti, kajti glasbena knjižnica storitve YouTube je veliko obsežnejša kot tista v storitvi Google Play Music. Foto: Reuters

Novi telefoni z deveto ali deseto različico operacijskega sistema Android bodo namesto aplikacije Google Play Music imeli prednameščeno aplikacijo YouTube Music tudi v državah, kjer ta storitev sicer ne bo na voljo.

Google je s svojo uradno objavo potrdil, česar ni bilo težko uganiti, kajti glasbena knjižnica storitve YouTube je veliko obsežnejša kot tista v storitvi Google Play Music.

Sicer še ostaja, toda …

Trenutni uporabniki in naročniki storitve Google Play Music bodo še vedno lahko uporabljali Google Play Music in ga celo prenesli s tržnice Google Play, a je zdaj vendarle jasno, da bo Google nekoč zanesljivo ugasnil storitev Google Play Music.

Google Digisvet Google pravice do pozabe ni dolžan izvajati na neevropskih različicah brskalnika

Tako kot aplikacije za Google Play Music tudi aplikacije za YouTube Music ne bo mogoče (zlahka) odstraniti, temveč jo le onemogočiti, kar povzroča nejevoljo med uporabniki, ki nočejo namenjati dragocenega shrambnega prostora na svojih mobilnih napravah za aplikacije in storitve, ki jih nočejo ali celo ne morejo uporabljati.

 

Google Pixel Slate tablica Digisvet Google pri tablicah vrgel puško v koruzo

Toda Google kot lastnik svoje nadgrajene različice operacijskega sistema Android zagotovo ne namerava dopustiti odstranjevanja aplikacij za svoje mobilne storitve, ki so nedvomno pomemben vir njegovih prihodkov.

Korporacija. Davek. Slovenija. Posel danes Koliko davka v Sloveniji plačujeta Google in Facebook? Malo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin