Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
4. 7. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks NBA videoigra

Četrtek, 4. 7. 2019, 4.00

4 leta, 9 mesecev

Če informacija drži, bo Luka Dončić kmalu pisal slovensko zgodovino

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Luka Dončić | Za Luko Dončića naj bi se razvijalec košarkarske igre NBA Live 20 med drugim odločil tudi zaradi priljubljenosti in uveljavljenosti Dončića v Evropi, kar bi lahko pomagalo pospešiti prodajo igre na stari celini. | Foto Getty Images

Za Luko Dončića naj bi se razvijalec košarkarske igre NBA Live 20 med drugim odločil tudi zaradi priljubljenosti in uveljavljenosti Dončića v Evropi, kar bi lahko pomagalo pospešiti prodajo igre na stari celini.

Foto: Getty Images

Luka Dončić bo obraz mednarodne naslovnice jeseni prihajajoče košarkarske videoigre NBA Live 20, trdijo viri blizu giganta industrije videoiger Electronic Arts, ki serijo NBA Live izdaja že od leta 1994. Če se bo to res zgodilo, bo Dončić postal sploh prvi slovenski športnik v zgodovini, ki se bo pojavil na naslovnici katere od največjih in najbolj priljubljenih serij športnih videoiger. Gre za čast, ki jo praviloma dobijo le največja imena posameznega športa.

Da se bo Dončić pojavil na naslovnici najnovejše igre v košarkarski seriji NBA Live, je prvi razkril honorarni pisec za medij Forbes Brian Mazique, ki se sklicuje na dobro obveščeni vir pri razvijalcu igre EA Sports

Naslovnica NBA Live 20, ki tako kot pretekli deli v seriji najverjetneje prihaja septembra, bo, če bomo na njej res videli Luko Dončića, prelomna v več pogledih. 

Na naslovnici izdaje NBA Live za sezono 2018-2019 se je znašel košarkar moštva Philadelphia 76ers Joel Embiid. |  Foto: EA Sports | Foto: Na naslovnici izdaje NBA Live za sezono 2018-2019 se je znašel košarkar moštva Philadelphia 76ers Joel Embiid. | Foto: EA Sports

Šlo bo za prvo mednarodno naslovnico katere od najbolj prepoznavnih velikih športnih serij videoiger (nogometni FIFA in PES, košarkarski NBA Live in NBA2K, hokejski NHL in NHL2K), na kateri se bo pojavil slovenski športnik

Sploh prvič se bo tudi zgodilo, da bo na naslovnici katere od videoiger z uradno licenco lige NBA košarkar moštva Dallas Mavericks, ki ga zastopa Dončić.

Najboljši novinec sezone v ligi NBA, kar je priznanje, ki ga je Dončić prejel prejšnji teden, se prav tako tudi še nikoli ni isto leto prebil na naslovnico ene od najbolj priljubljenih serij košarkarskih videoiger. 

Luka Dončić bo po Joelu Embiidu postal šele drugi neameriški košarkar na naslovnici katere od iger v seriji NBA Live v zadnjih desetih letih. Leta 2009 sta na lokaliziranih različicah naslovnice NBA Live 10 nastopala Španec Pau Gasol in Britanec Luol Deng. | Foto: Reuters Luka Dončić bo po Joelu Embiidu postal šele drugi neameriški košarkar na naslovnici katere od iger v seriji NBA Live v zadnjih desetih letih. Leta 2009 sta na lokaliziranih različicah naslovnice NBA Live 10 nastopala Španec Pau Gasol in Britanec Luol Deng. Foto: Reuters

Luka Dončić
Novice Kaj pomeni številka 79, na katero je opozoril Luka Dončić

Dončić v družbo elitnih športnikov in legend

Mesto na naslovnici ene od športnih videoiger, ki jih vsako leto kupijo in vanje na stotine ur vložijo milijoni ljudi, je praviloma rezervirano le za največja imena svetovnega športa.

Dončić bo, če bo do septembra res sklenil dogovor z EA Sports, tako deležen enake časti kot pred njim LeBron James, Kobe BryantKevin Durant, Stephen Curry in ne nazadnje tudi Michael Jordan, ki so do zdaj krasili naslovnice košarkarskih simulacij NBA Live in NBA 2K, ter Lionel Messi in Cristiano Ronaldo, ki se v zadnjem desetletju izmenjujeta na naslovnicah nogometnih serij FIFA in PES.

Dončić o sanjski sezoni novinca, laskavi lovoriki, zvezdniških pohvalah, pripravah na novo sezono, prestopnem roku in obuditvi sodelovanja z Goranom Dragićem, ki pa je padlo v vodo:

Preberite tudi:

Wayne Rooney, Manchester United
Novice Potop angleškega nogometnega superzvezdnika
Luka Dončić
Novice Luka Dončić v novi vlogi? Pokazal je, da zna, trenira pa res veliko.
Jan Oblak
Novice Jan Oblak postavil nov mejnik za slovenski nogomet
Ne spreglejte