Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
10. 2. 2018,
16.09

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

13

Natisni članek

digizgodbe kriptovaluta bitcoin Ethereum

Sobota, 10. 2. 2018, 16.09

6 let, 2 meseca

Bitcoini in lamborghiniji: sanjsko življenje najstniškega kriptobogataša

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

13

Ameriški najstnik Eddy Zillan živi sanjsko življenje za marsikoga, ki sanja o tem, da bi denar v kriptovalute, kot sta bitcoin ali ethereum, vložil pred nekaj leti, ko so bile še zelo poceni. Zillan je to naredil, ko je bil star 15 let, zdaj, tri leta pozneje, pa se vozi z luksuznimi avtomobili in ljudem svetuje o naložbah v kriptovalute, za kar računa mastne zneske. Pa bi mu uspelo tudi, če ne bi imel premožnih staršev?

 

I’m a great believer of luck. It seems the harder I work the more I have of it.

A post shared by Eddy Zillan (@eddy_zillan) on

"To se ti lahko zgodi, če trguješ s kriptovalutami," se v zgornjem videoposnetku kameri pohvali 18-letni Američan Eddy Zillan in nato stopi na plin svojega eksotičnega avtomobila znamke Lamborghini. 

Zillan pripada novi generaciji bogatašev, ki so pred nekaj leti kupili kriptovalute, ko so bile te še poceni, in jih prodali v zadnjem letu, ko so njihove cene podirale en rekord za drugim.

V svet kriptovalut z vsemi svojimi prihranki

Sam je na spletni borzi Kraken kriptovalute prvič kupil, ko je bil star 15 let. Zapravil je sto ameriških dolarjev, kupil pa je kriptovaluto ether (ali ethereum). Ker je v nekaj urah vrednost njegove naložbe zrasla za deset odstotkov, je naslednji dan v kriptovalute vložil še tisoč ameriških dolarjev, v naslednjih dveh tednih pa skupno še 11 tisoč ameriških dolarjev oziroma praktično vse svoje prihranke. 

Nekaj let stare fotografije Eddyja Zillana na družbenem omrežju izdajajo, da je v luksuznem življenju najverjetneje užival že, še preden je obogatel s kriptovalutami.  | Foto: Instagram/Eddy Zillan Nekaj let stare fotografije Eddyja Zillana na družbenem omrežju izdajajo, da je v luksuznem življenju najverjetneje užival že, še preden je obogatel s kriptovalutami. Foto: Instagram/Eddy Zillan
Povprečen 15-letnik najverjetneje ne bi imel več kot petmestnega zneska prihrankov in za nameček še staršev, ki bi mu dovolili, da jih v celoti zapravi za kriptovalute. A Zillan tukaj ni čisto povprečen, saj prihaja iz premožne družine. Oba njegova starša sta namreč uspešna poslovneža, darila ob rojstnih dnevih pa so bila več kot bogata, je sam razkril v nedavnem pogovoru za medij Business Insider. Nekaj denarja za naložbo v kriptovalute je sicer zaslužil tudi s poučevanjem tenisa.

Mladenič sicer vztraja, da je svoje zdajšnje premoženje, vredno več kot milijon dolarjev, iz začetnega vložka v kriptovalute ustvaril sam.

Zillan je bitcoine kupil leta 2015, ko je bila cena enega še nižja od 200 evrov, vse pa je za ogromen dobiček prodal tik pred eksplozijo cen kriptovalut, ki se je začela decembra lani. Zdaj trguje s svojo prvo ljubeznijo, ethereumom, za katerega meni, da predstavlja prihodnost kriptovalut. Denar od prodaje kriptovalut sicer najraje zapravlja za hitre avtomobile - ob lamborghiniju ima tudi tega BMW-ja i8 in britanskega superšportnika znamke Aston Martin, na njegovem profilu na družbenem omrežju Instagram pa ga lahko vidimo še v družbi ferrarijev in porschejev.  | Foto: Cryptocurrency Financial Zillan je bitcoine kupil leta 2015, ko je bila cena enega še nižja od 200 evrov, vse pa je za ogromen dobiček prodal tik pred eksplozijo cen kriptovalut, ki se je začela decembra lani. Zdaj trguje s svojo prvo ljubeznijo, ethereumom, za katerega meni, da predstavlja prihodnost kriptovalut. Denar od prodaje kriptovalut sicer najraje zapravlja za hitre avtomobile - ob lamborghiniju ima tudi tega BMW-ja i8 in britanskega superšportnika znamke Aston Martin, na njegovem profilu na družbenem omrežju Instagram pa ga lahko vidimo še v družbi ferrarijev in porschejev.  Foto: Cryptocurrency Financial

Z denarjem na pravem mestu ob pravem času

18-letnik svoj uspeh v veliki meri pripisuje dejstvu, da se je v svet kriptovalut podal še dovolj zgodaj, da jih je lahko kupil po nizkih cenah in drago prodal, a tudi izobraževanju na tem področju in pogovorom s strokovnjaki, ki so vedeli več od njega.

Po njegovem mnenju je bilo ključnega pomena to, da v trgovanje s kriptovalutami ni skočil na glavo, temveč se je prej poučil o tem, kaj in kdaj je vredno kupiti. 

V svoje znanje o kriptovalutah je Zillan zdaj prepričan tako zelo, da je odprl svetovalno podjetje Cryptocurrency Financial. Posamezniki ali podjetja mu morajo za eno uro svetovanja plačati 249 ameriških dolarjev oziroma 200 evrov, z njimi ali pri njih pa lahko preživi tudi ves dan, kar stane 1.499 dolarjev oziroma malce več kot 1.200 evrov. 

Zillan na spletni strani podjetja Cryptocurrency Financial trdi, da je svoj prvotni vložek v kriptovalute v treh letih povečal za deset tisoč odstotkov in da so milijonarji kot on zaradi njegovih nasvetov postali že trije ljudje, poučeval pa jih je že več kot 800. Svetoval naj bi tudi več ameriškim podjetjem, ki se uvrščajo med Fortune 500, torej med 500 največjih podjetij v ZDA.  | Foto: Cryptocurrency Financial Zillan na spletni strani podjetja Cryptocurrency Financial trdi, da je svoj prvotni vložek v kriptovalute v treh letih povečal za deset tisoč odstotkov in da so milijonarji kot on zaradi njegovih nasvetov postali že trije ljudje, poučeval pa jih je že več kot 800. Svetoval naj bi tudi več ameriškim podjetjem, ki se uvrščajo med Fortune 500, torej med 500 največjih podjetij v ZDA. Foto: Cryptocurrency Financial

Oglejte si še nekaj predvsem avtomobilskih utrinkov iz življenja Eddyja Zillana, ki jih objavlja na družbenem omrežju Instagram:

Eddy Zillan | Foto: Instagram/Eddy Zillan Foto: Instagram/Eddy Zillan Eddy Zillan | Foto: Instagram/Eddy Zillan Foto: Instagram/Eddy Zillan Eddy Zillan | Foto: Instagram/Eddy Zillan Foto: Instagram/Eddy Zillan Eddy Zillan | Foto: Instagram/Eddy Zillan Foto: Instagram/Eddy Zillan

Preberite tudi:

Kraljevsko življenje moža, ki je tvegal in kupil bitcoine

Dvojčka, ki so se jima mnogi smejali. Zdaj gre na smeh lahko njima.

Kdo je mož, ki je ekspresno postal eden najbogatejših na svetu?

Ne spreglejte