SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Apple bo prodajo iPhonov pospeševal z recikliranjem Samsungov in HTC-jev

3

termometer

Kako prekrstiš zapriseženega uporabnika mobilne platforme, ki ni Applov iOS? Preprosto - v zameno za rabljen telefon z Androidom, mobilnimi Okni ali BlackBerry OS mu ponudiš popust na iPhone.

Prvič od nastanka blagovne znamke iPhone bo Apple kupcem omogočil, da na jabolčno platformo z enega od konkurenčnih mobilnih ekosistemov presedlajo z reciklažo svojega starega telefona. Kot poroča portal 9to5Mac, bodo tisti, ki bodo ob nakupu novega Applovega pametnega telefona v eni od trgovin Apple Store zastavili do takrat uporabljano napravo, upravičeni do popusta. Ta bo veljal za modele iPhone 5C, iPhone 6 in iPhone 6 Plus.

Natančnega seznama pametnih telefonov, ki jih bo Apple "vzel v račun", ni, 9to5Mac pa piše, da bo mogoče zastaviti določene ne prestare modele vseh najbolj priljubljenih znamk. Samsung, LG, HTC, Nokia, Sony, tudi BlackBerry. Kupec naj bi za iPhone plačal polno ceno, popust pa naj bi bil obračunan kot vračilo sredstev na njegov bančni račun ali pa v obliki vrednostnega bona za Apple Store. Višina popusta bo odvisna od starosti, ohranjenosti in nekdanje priljubljenosti pametnega telefona, ki ga bo kupec položil na Applov prodajni pult. Ne bo pa ga mogoče uveljaviti za nakup pametne ure Apple Watch.

Kaj bodo pri Applu storili z milijoni pametnih telefonov brez jabolčnega logotipa? Portal 9to5Mac še piše, da bo Apple z novo strategijo ubil dve muhi na en mah. V prvi vrsti naj bi centraliziral prodajo novih iPhonov, saj bo zastavljanje starih telefonov kupcem ponudilo še en razlog več, da namesto prodajalne z elektroniko ali mobilnega operaterja obiščejo Apple Store. Nabiranje zaloge naprav drugih proizvajalcev pa bo Applu omogočilo odprtje še enega trga – prodajali bodo restavrirane rabljene pametne telefone.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin