SiolNET. Digisvet Nasveti
3,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

TOP 5: Super brezplačne aplikacije za vsakega uporabnika

3,60

termometer

V tokratnem izboru aplikacij: ena je za lepši videz in več praktičnosti, ena za varno brskanje po spletu, ena za priročno shranjevanje vsebin, ena za zdravje in ena za ljubitelje športa. 

Next Lock Screen (Android)

Aplikacija Next Lock Screen uporabniku naprave z Androidom omogoči več nadzora nad upravljanjem videza in funkcionalnosti zaklenjenega zaslona. 

Next Lock Screen | Foto: Google Play Next Lock Screen Foto: Google Play

Z NLS lahko neposredno z zaklenjenega zaslona kličemo stike iz imenika, poganjamo izbrane aplikacije, upravljamo hitre nastavitve (na primer Wi-Fi, svetilka), preverjamo koledar ...

Next Lock Screen | Foto: Google Play Next Lock Screen Foto: Google Play

Nekateri sodobni pametni telefoni to že omogočajo privzeto, večina, predvsem malce starejši in cenejši modeli, pa ne. In prav lastnikom teh je namenjen brezplačni Next Lock Screen. 

Pocket (Android, iOS)

Orodje za vse uporabnike, ki med uporabo spleta na mobilni napravi kdaj naletijo na vsebino, ki bi jo želeli prebrati ali si jo ogledati, pa za to trenutno nimajo časa.

Glavno okno aplikacije Pocket. | Foto: Google Play Glavno okno aplikacije Pocket. Foto: Google Play

Z aplikacijo Pocket jo lahko, kot pove njeno ime, v enem preprostem koraku pospravijo v žep (pocket je angleška beseda za žep) in jo odprejo kasneje. 

Opera Max (Android)

Opera Max je upravitelj podatkov, ki jih prejemamo in pošiljamo s pametnim telefonom. Njegove najbolj uporabne lastnosti so:

- Stiskanje spletnih vsebin (fotografij in videoposnetkov, na primer), s čimer aplikacija pomaga zmanjšati porabo mobilnih podatkov takrat, ko ni na voljo brezžičnega omrežja Wi-Fi (prav pride tudi, ko smo povezani s počasnim Wi-Fi-jem). 

Opera Max | Foto: Google Play Opera Max Foto: Google Play

- Zasebni način, ki šifrira prejete in poslane podatke ter uporabniku ponuja dodatno plast zaščite pred nevarnostmi s spleta.

- Blokiranje aplikacij, ki porabijo preveč mobilnih podatkov (predvsem) takrat, ko jih ne uporabljamo. 

Migraine Buddy (Android, iOS)

Aplikacijo Migraine Buddy so zasnovali nevrologi in strokovnjaki za analizo podatkov, namenjena pa je uporabnikom, ki jih mučijo glavoboli, a ne vedo, zakaj. 

Migraine Buddy  | Foto: Google Play Migraine Buddy  Foto: Google Play

Migraine Buddy bi najbolje opisali kot dnevnik za spremljanje glavobolov. Uporabnik v aplikacijo vnese podatke o tem, kdaj se je glavobol začel, kako dolgo je trajal, kako intenziven je bil, kako pogosto se pojavlja, kje približno je bil njegov izvor. 

Migraine Buddy  | Foto: Google Play Migraine Buddy  Foto: Google Play

Aplikacija uporabniku nato pomaga določiti vzrok glavobola in predlaga morebitne rešitve za ublažitev simptomov naslednjih glavobolov oziroma rešitve za preprečevanja pojavljanja podobnih glavobolov. 

FIS-ski (Android, iOS)

Začela se je sezona alpskega smučanja, kmalu se bodo po zaletiščih skakalnic začeli spuščati tudi Peter Prevc in druščina. Vsi, ki jih zanimajo športi na smučeh, lahko aktualne rezultate in lestvice spremljajo s pomočjo uradne aplikacije vseh tekmovanj, ki potekajo pod okriljem mednarodne smučarske organizacije FIS

1 / 2
2 / 2

Preberite še:

- Uporabne in zanimive aplikacije #1

- Uporabne in zanimive aplikacije #2

- Uporabne in zanimive aplikacije #3

- Uporabne in zanimive aplikacije #4

- Uporabne in zanimive aplikacije #5

- Uporabne in zanimive aplikacije #6.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin